DESCOPERĂ BOALA (I)

Într-una din zile, Isus învăța pe noroade. Niște farisei și învățători ai Legii, care veniseră din toate satele Galileei și Iudeei și din Ierusalim, stăteau acolo; iar puterea Domnului era cu El, ca să vindece.
Luca 5:17

Când ai fost ultima oară la o convenție Explo? Când ai mers ultima dată la un eveniment cu un invitat special? Când ai străbătut cale lungă ultima oară ca să participi la niște specializări?

Nu de mult, așa-i? Ei bine, și pe vremea când Isus a fost pe pământ, oamenii parcurgeau distanțe destul de mari ca să participe la anumite evenimente.

Textul de azi spune că „Isus învăța” pe oamenii care veniseră la El de acea dată. Și tu, de obicei, când mergi la un eveniment, mergi să înveți ceva. Mai ales ca explorator, tot timpul participi la activități educative.

Însă vreau să-ți spun și altceva. Pe lângă învățare, Isus era acolo „ca să vindece”. Ultima parte a versetului subliniază acest lucru. Nu toate persoanele care veneau la întâlnirile lui Isus aveau nevoie de vindecarea fizică. Unele veneau doar din curiozitate, altele să judece, altele să învețe. Fiecare avea motivația lui care îl aducea în preajma Marelui Învățător.

Vreau să știi că și astăzi, mergând la întâlnirile cu El (poate chiar prin predica din acest Sabat), pe lângă faptul că Isus dorește să te învețe cum să trăiești ziua de azi, El este prezent și ca să te vindece de bolile tale fizice sau spirituale.

Provocare: Descoperă trei boli (poate timp irosit, poate gânduri murdare, poate fapte nedemne de un explorator…) care îți îngreunează viața. Primește-L pe Isus în viața ta astăzi și lasă-L să te învețe și să te vindece.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor