BUCURĂ-TE!

Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!  
Filipeni 4:4

Am căutat câte o definiție pentru cuvintele fericire și bucurie, ca să analizăm diferența.

Așadar, fericirea este o „stare de mulțumire sufletească deplină”. De aici, înțelegem că fericirea este o constantă — o stare. La început este un proces, până afli calea spre starea respectivă, apoi, alegând să perseverezi în descoperirea pe care ai făcut-o, devine o constantă. Partea frumoasă este că e „sufletească” — atributul cel mai sensibil și mai accesibil atunci când vorbim despre trăiri.

Cât despre bucurie, ea este un „sentiment de mulțumire, de vie satisfacție”. Deși vorbim tot despre trăiri, este vorba despre un sentiment: „M-a cuprins un sentiment de bucurie.” Spre deosebire de fericire, bucuria este de scurtă durată, determinată de apariția unui stimul extern. Poți zice: Am primit un cadou și mă bucur. Am auzit o melodie frumoasă și mă bucur. Am văzut o pasăre rară și mă bucur.

Conform textului de azi, Dumnezeu vrea să ne știe bucuroși, de aceea ne-a lăsat pe pământ atâtea frumuseți. Acum, că am înțeles ce este fericirea și ce este bucuria, am o provocare pentru tine azi:

Provocare: Fii fericit mereu, privește partea plină a paharului și bucură-te de cele mai mici lucruri. Bucură-te azi de fiecare dată când o să vezi culoarea ta preferată.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor