Înc’un an de har trecu’! Timpul inventarierii

„Așa că fiecare dintre noi are să dea socoteală despre sine însuși lui Dumnezeu. ” (Romani 14:12)

Ce planuri ai pentru azi? Ce ai de gând să faci diseară?
 
Oricare ar fi răspunsul tău, mai înainte de toate, nu uita, adu-ți aminte că este Sabat!
 
Deși este ultima zi a anului, o zi în care majoritatea oamenilor alergă încoace și încolo pentru ultimele detalii ale nopții de Revelion, TU nu uita, că astăzi, în primul rând, este Ziua Domnului! După ce vei merge la biserică, după ce te vei bucura de întâlnirea cu ceilalți copii din cadrul școlii de Sabat, după ce vei participa la programul special de sfârșit de an, după ce vei ajunge acasă, du-te la părinții tăi și propune-le, ca mai înainte de toate, să Îi mulțumiți lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru voi și familia voastră și în acest an.
 
Acum poate fi o ocazie bună pentru un inventar personal. Pentru aceasta, veți avea nevoie de câteva momente de liniște, un timp în care să priviți la voi înșivă și de a da socoteală lui Dumnezeu. Sănătate, obiceiuri bune, obiceiuri rele, puncte tari și puncte slabe ale caracterului, personalitate etc, totul trebuie analizat și văzut dacă am avansat sau am stagnat sau am mers înapoi.
 
Cum a ieșit inventarul vieții personale pe anul care tocmai se încheie? Bine, mai puțin bine?
 
Capcana acestei ultime zile din an este să ne punem dorințe și ținte pentru anul următor și să lăsăm totul pe „mâine”. De mâine voi fi…, voi face…, voi avea…etc. Atenție, această atitudine poate fi o capcană! Adevărata schimbare începe AZI și ACUM. Știi ce spune expresia popolară românească: „nu lasă pe mâine ce poți face azi” și „ziua bună de dimineață se cunoaște”
 
Aș vrea să îți lansez o provocare pentru acest sfârșit de an. Dacă vrei să te asiguri că vei avea un început bun și frumos, începe acum!
 
„Ziua de ieri este un cec anulat: uit-o! Ziua de mâine este o poliță: nu conta pe ea! Ziua de azi este o sumă chash: folosește-o!” (Edwinn C. Bliss)

Alexandru Gavrilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor