Ultimul tren …

”Să luăm dar bine seama ca, atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduința intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu. ” Evrei 4: 1

Împreună cu prietenul meu mergeam grăbiți, dorindu-ne să prindem ultimul metrou. Acele ceasului meu de mână păreau să se grăbească în acea seară. Timpul presa! Era aproape miezul nopții și ne întorceam din Ghencea. Pe de-o parte eram bucuroși: prin golul înscris de Panduru, Steaua o învinsese pe Benfica Lisabona sub ochii noștri. Pe de altă parte, ne îngrijora gândul că era posibil să pierdem ultimul metrou rămânând, în miez de noapte, la distanță mare de apartamentul în care locuiam în chirie în timpul anilor de studenție. Cu emoții și efort, am prins trenul și …totul s-a terminat cu bine!
 
Amintindu-mi acest episod, nu pot să nu mă gândesc la voi, dragi exploratori! Lumea noastră își trăiește ultimele ceasuri, sfârșitul i se apropie hotărât! Scuzându-vă că sunteți tineri, copii chiar, mulți dintre voi ați tot amânat momentul în care să vă predați viața lui Dumnezeu, parafând acest demers prin gestul botezului biblic. Ați mizat mereu pe ideea că „mai este timp”! Ei bine, s-ar putea să nu fie așa cum ați crezut! Iar riscul este mult prea mare pentru a fi asumat!
 
Atenție la avertizarea din textul biblic de mai sus! Există pericolul real ca unii dintre noi, mici și mari, să rateze …ultimul tren al harului divin! Ar fi nu doar trist, ar fi tragic! Și nu putem învinovăți pe nimeni: prin alegerile noastre, suntem singurii care ne determinăm traiectoria vieții spre veșnica bucurie, alături de Domnul, sau spre eterna neființă!
 
Singurul moment în care ești sigur că „nu te-ai pomenit venit prea târziu” este „astăzi”, „acum” chiar! Așa că, prețuindu-te mult și iubindu-te în Domnul, te invit să te pleci chiar acum înaintea Domnului și să îi predai viața ta definitiv și deplin! Îți garantez că nu vei regreta!

Narcis Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor