El îți poartă de grijă

”O mie să cadă alături de tine, și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. ” Psalmi 91:7

Am închis telefonul zâmbind. Cum de am semnal tocmai aici? Un prieten mi-a trimis un mesaj pe WhatsApp, cu textul de mai sus, și notificarea mi-a zbârnâit în buzunar. Am pus telefonul la loc, și m-am îndreptat către grup. Îi răspund altădată.
 
Ahh, ce peisaj!
 
Apusul de soare colorează savana din Parcul Național Mudumu într-un roșu aprins, iar priveliștea elefanților ieșiți la adăpat, pe partea opusă a râului, încununează o după-amiază de duminică perfectă. Abia aștept să le spun mâine la ore, copiilor, cât de multe animale am văzut astăzi. Este vacanța de vară în România, iar cele câteva luni pe care le am până la începerea unui nou an universitar le petrec făcând voluntariat la o mică școală creștină din jumătatea sudică a Africii.
 
– În mașină! Haideți să mergem!
 
Ne înghesuim cu toții în micuțul 4×4 în care am venit, și pornim pe drumul de întoarcere. Însă nu demarează bine mașina că …înlemnim cu toții. Pe partea stângă a drumului, la distanță mică de locul prin care ne-am plimbat și am făcut fotografii mai devreme, tronează două leoaice care nu seamănă deloc cu cele văzute la grădina zoologică.
 
În calitate de explorator, trebuie să știi un lucru: în familia leului, cel responsabil de vânat este …leoaica! Leul se ocupă de protecția teritoriului. Leoaicele vânează seara sau pe întuneric, întotdeauna în grup.
 
Pentru câteva momente, nimeni nu a spus nimic.
 
– A avut Domnul grijă de noi, s-a auzit de pe bancheta din față.
 
Și dintr-o dată m-a izbit ecoul textului biblic pe care l-am primit pe telefon cu doar câteva minute mai înainte: „…dar de tine nu se va apropia”. Dumnezeu a știut exact ce avea să se întâmple, și și-a întins mâna în așa fel încât să nu ni se întâmple nimic rău.
 
Dragul meu explorator, începutul unui nou an se apropie. Te așteaptă teste și examene importante. Vei avea de înfruntat provocări în familie și în grupul de prieteni. Să nu uităm de aventurile de pe munte sau din mijlocul aglomerației orașului. Însă ține minte că doar la adăpostul Cerului poți trece prin fiecare dintre ele învingător!

Diana Gava, – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor