Purtător de Cuvânt

”De aceea mulțumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, așa cum și este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți. ” 1 Tesaloniceni 2:13

Se caută Purtător de Cuvânt al lui Dumnezeu.
 
Pentru că sunt atât de mulți oameni care Îi răstălmăcesc vorbele, postează neadevăruri în Numele Lui sau distribuie informații false despre El, lumea Îl ignoră astăzi pe Dumnezeu, nu-L cunoaște și nu mai este interesată de persoana Lui. Și culmea, tocmai acum, când evenimentele se grăbesc spre final și avem cea mai mare nevoie de El.
 
De aceea se caută Purtător de Cuvânt al lui Dumnezeu. Este mare nevoie de un explorator curajos care să-L prezinte corect, să-I imite vorbele, faptele în fața colegilor, să spună adevărul și să-L poarte cu mândrie în inimă.
 
Dacă ești interesat de această provocare, caută la 1 Tesaloniceni 2:1-13 cerințele pentru candidați.
 
Pentru ca să fie purtător de Cuvânt și nu de telefon, exploratorul trebuie să petreacă timp mai mult cu Biblia. Se recomandă: studiul zilnic, participarea la olimpiada de religie, prezența și implicarea la biserică, altarul în familie și alte idei ce pun Biblia în centrul atenției.
 
Aceste cunoștințe biblice vor trebui probate cu activități practice. Astfel: părinții, profesorii, colegii de clasă, prietenii, vecinii confirmă dacă exploratorul are în el Cuvânt viu și lucrător sau nu.
 
Purtătorul de Cuvânt al lui Dumnezeu trebuie să vorbească sincer și deschis cu cei din jur, fără periaj, buchet de flori sau două înțelesuri. Să nu fie șmecher, viclean ori să poarte două fețe. Cămașa lui trebuie păstrată mereu albă, cravata să fie galben luminos și nu cumva să poarte haina lăcomiei. Să nu fie complexat de felul cum arată, dar nici complicat ca să placă lumii. Dumnezeu personal îi va oferi slavă și cinste.
 
Purtătorul de Cuvânt va avea un comportament corect, onorabil, plăcut și fără vicii, indiferent de ce fac ceilalți. Va fi un explorator blând și atât de puternic încât să se poată stăpâni indiferent de ispită.
 
Dragostea celor mai mulți se va răci, dar el va iubi fierbinte pe oameni, în schimbul suferinței, batjocurii și multor lupte.
 
Pentru a fi declarat ADMIS și investit Purtător de Cuvânt, exploratorul trebuie să aibă încredere în Dumnezeu. Atât.

Dragoș Apostol, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor