Care este valoarea ta?

„Fiindcă el nu avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-l vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui și tot ce avea, și să plătească datoria.” Matei 18:25

Înainte de a citi devoționalul din această dimineață stai puțin și gândește-te cu ce preț ar fi dispuși familia ta să te vândă? O întrebare aiurită a-ți zice.
 
Eram într-un sabat într-o biserică, și am adresat copiilor întrebarea aceasta, și o fetiță simpatică a cărei familie se ocupă cu legumicultura a răspuns fără a sta pe gânduri prea mult …cu un leu si cincizeci de bani. În mintea fetiței asocierea ei cu o legătură de pătrunjel sau un kilogram de cartofi era de o valoare mare. Gândiți-vă însă la momentul critic prin care o familie din povestea lui Isus a fost pusă în această situație atât de grea? Două exemple din Sfântă Scriptură descoperite în persoana lui Iosif care a fost vândut de frații lui cu prețul de douăzeci de sicli de argint (7700 de lei), sau Isus cu ceva mai mult, 30 de arginți (11. 550lei), ne descoperă cruda realitate când oamenii au fost tranzacționați pe o sumă de bani. Chiar dacă pare o sumă cât de cât acceptabilă, totuși când vine vorba de o persoana poate fi oferită oare o sumă de bani îndeajuns de echitabilă ? Isus a fost singurul care a oferit prețul real al unei persoane: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică’’! Îți sună cunoscut nu-i așa cuvintele prețului tău și al meu? Valoarea pe care o primești este egală cu iubirea pe care o are cel de lângă tine sau cea pe care o oferi tu. Dacă nu ai primit răspunsul din partea alor tăi stai liniștit că prețul tău este unul inimaginabil, pentru că de fapt iubirea nu are un preț, decât în Isus Hristos!

Daniluc Daniel, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor