Căutați și veți găsi…

„Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide!” Matei 7,7.

Aveam nevoie urgent de pașapoartele noastre, mergeam la sertarul unde ținem toate documentele oficiale, dar nu erau. Am început să mă gîndesc, când le-am folosit ultima dată și unde ar putea fi? Între timp ne-am mutat și multe din cărțile și documentele noastre se află încă în cutii așteptând să i le găsim locul și rostul. M-am dus la etaj și am început să caut prin cutii dar…nici un rezultat.
 
Era seara și mă simțeam obosită și dezamăgită. Nu m-am gândit că va fi o problemă, ceea ce trebuia să fie o chestiune atăt de simplă. Dimineața m-am trezit cu găndul, că trebuie să cer călăuzirea Domnului Isus. El știe nevoia noastră și știe unde sunt pașapoartele. După ce am pus problema în grija Lui, m-am dus înapoi la cutiile de carton, m-am oprit lângă ei și am început să mă gândesc, care dintre ei s-ar putea să ascundă pașapoartele? Mă îndreptam către o cutie imensă, când privirea mea era condusă spre o cutie mult mai mică, care era pusă la o parte, parcă cineva mai căutase prin ea. Instinctiv m-am dus la cutia mică și am deschis-o.
 
Erau documente oficiale, dar mai rar folosite. Într-o mapă, puse-n folie erau pașapoartele! Au trecut doar trei sau patru minute de la rugăciune și pașaportele erau în mâinile mele. Ce Dumnezeu minunat avem. Nu există ca grijile noastre să fie nesemnificative în ochii Lui. Știe ce cauți. Știe nevoile tale. Cunoaște gândurile nerostite. Doar așteaptă să ceri. Așteaptă să-L cauți. Ai încredere în grija și în călăuzirea Lui divină.

Kristof Maria, Conducător de Zona – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor