Acultați glasul Domnului!

„Acum îndreptați-vă căile și faptele, ascultați glasul Domnului Dumnezeului vostru…“ Ieremia 26:13

Un camion plin de pietre ieși din carieră și coti în drumul național, care mergea abrupt la vale. Mașina prinse viteză. Când șoferul a călcat frâna, a observat cu groază că aceasta nu mai funcționa. A tras repede frâna de mână, dar aceasta nu avea puterea să oprească camionul încărcat cu atâtea tone de pietriș. Șoferul a încercat să cupleze o viteză inferioară pentru a încetini mastodontul care prindea din ce în ce mai mare vieză. Imediat după o ușoară curbă, apăru în fața lui o mașină sport care mergea încet. Distanța dintre ei se micșora tot mai mult.
 
Pe cealaltă bandă de mers era aglomerație, astfel că șoferul începu cu disperare să claxoneze pentru a avertiza mașina sport să-și mărească viteza doar cîteva secunde! Trase de volan… Prea târziu! Mașinile se ciocniseră și o catitate mare de piatră se împrăștie pe șosea aproape îngropând masina sport. Ambii șoferi au supraviețuit accidentului care putea să fie fatal.
 
La deliberarea în instanță a cazului, la întrebarea „de ce nu a reacționat la claxonul prelungit al camionului“, femeia de la volanul mașinii sport a răspuns astfel: „Tocmai ascultam o transmisie muzicală excelentă la radio atât de tare că n-am mai reacționat la nimic din jurul meu“.
 
În zilele noastre, omul modern are întodeauna gălăgie în jurul său, fie că e vorba de muzică, rețele de socializare, YouTube, Netflix și alte asemenea. Nu mai aude semnalele de avertizare pe care Dumnezeu i le trimite zilnic cu privire la timpul sfârșitului pe care tocmai îl trăim. Pentru a-L lăsa pe Dumnezeu să ne salveze viața veșnică, trebuie să facem liniște și să-i ascultăm vocea iubitoare.

Onița Robert, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor