Îndemn la iubire

”Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. ” Luca 6:31

Isus a venit în lume și a iubit fiecare om, indiferent de comportam, de statut sau modul în care s-a uitat la Marele Salvator. Oare suntem și noi capabili de această imensă iubire și acceptare? Suntem capabili să îi privim cu dragoste pe cei care ne fac rău, râd de noi, ne umilesc?
 
Jimmy era un băiat de patrusprezece ani, aflat în primul său an de liceu. Venind dintr-o familia creștină, comporamentele colegilor său nu îi erau pe plac, ceea ce îl evidenția. Marcu, lipsit de prezența părinților săi în viață, dorea să încerce fiecare senzație tare și să manifeste orice fel de comportament dorea în fața oricărei persoane, indiferent de statut. Chiar dacă Marcu făcea parte dintr-un grup de băieți, compania lor nu îl ajuta. În scurt timp Jimmy a ajuns să fie ținta batjocurii lui Marcu, în anii liceului, comportându-se oribil cu bietul băiat. Dar de fiecare dată, Jimmy se uita la el și accepta vorbele urâte sau comentariile joșnice, pentru ca în final să îi spună că el îl apreciază și că nu se supără nici de data aceasta pentru comportamentul lui Marcu. Așa au trecut patru ani de liceu, în care Marcu urmărea să îl intimideze și să îl rănească pe Jimmy. Au trecut patru ani în care Jimmy îl făcea un compliment lui Marcu de fiecare dacă când acesta îl jignea. La finalul liceului, Jimmy l-a invitat pe Marcu la el acasă, iar intr-un mod surprinzător, acesta chiar a venit. Nici nu a intrat bine pe ușa camerei că Marcu a izbucnit în lacrimi cerându-și iertare pentru toți anii în care s-a comportat urât. Printe lacrimi i-a spus lui Jimmy: „Îți multumesc pentru că m-ai iubit și m-ai acceptat, chiar dacă nu o meritam!”
 
Uneori, și nouă ni se întâmplă să fim tința comentariilor răutăcioase ale colegilor, dar niciodată nu trebuie să uităm lecția supremă de dragoste pe care ne-a dat-o Domnul Isus. El ne îndeamnă să iubim, să acceptăm, să ne rugăm pentru ei, exact așa cum și El a făcut. Iubește-ți aproapele, indiferent de comportamentul său, căci nu cunoști adevărata sa inimă. Oferă-i dragoste, pentru că nu ai idee despre cât de însetat este.

Ene Mihaela, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor