Lucrarea

Pot totul prin Cel Care mă întărește. Filipeni 4:13

Ai simțit vreodată că nu mai ai putere? Ai primit multe teme, exerciți și nu mai poți? Parcă totul e prea mult. Ai spus vreodată profesorului sau părințiilor: NU MAI POT, GATA.
 
Nu toți avem parte de acest drept, mai ales dacă suntem la școală.
 
Gregorg, este un băiețel de 9 ani și trâiește la țară cu mama și bunicii lui. Nu știe ce înseamnă plictiseala. El are treabă toată ziua. O ajută pe bunica și bunicul la treburile din gospodărie.
 
A venit luna septembrie. A sunat clopoțelul școlii din sat și copii se întorc la școală. Toți copiii sunt bucuroși, dar nu și Gregorg. Nu îi place la școală. Materia preferată pentru el este pauza și vacanța. Aveți și voi materii asemănătoare?
 
Într-o zi, doamna învățătore scrie pe tablă cu litere mari:TATĂL MEU-titlul lucrări.
 
-Aveți 50 de min-spune doamna. Toți copii scriu, rând după rând. Gregorg stă, se uită în jur.
 
-Ce să scriu, eu nu știu cum arată tatăl meu, nu știu nimic despre el-se gândea în liniște.
 
Dintr-o dată îi vine o idee și scrie:Tatăl meu e, bunicul meu. La sfârșit predă lucrarea fericit.
 
A doua zi, doamna îl ridică în picioare și citește lucrarea cu voce tare. Toți copii râd, Gregorg nu mai poate, simte că îi curg lacrimile și îi arde fața. -Gregorg, dar nu tema aceasta ai primit, nu înțeleg?-spune doamna.
 
-Eu nu am tată, doar bunic. El îmi este tată și bunic, îi răspunsese doamnei și a părăsit clasa. A fugit până la mama lui plângănd, iar în brațele ei sa mai liniștit.
 
Următoarea zi, doamna la felicitat pentru lucrare și i-a cerut scuze pentru că nu a cunoscut situația lui familială. De atunci Gregorg a devenit un elev model.
 
P. S. Fii azi un sprijin pentru cineva!

Daniel Iulia-Susana, Instructor Licurici – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor