Prietenul meu este El

„Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viață lungă și-i voi arăta mântuirea Mea”. Psalmi 91:15, 16

Astăzi, ne întâlnim pentru ultimaoară dată în anul 2022 și te provoc, de data această, să reciți Psalmul 91 pe dinafară…apoi fii gata să-l repeți de ficare dată când treci prin divese situații sau atunci când te odihnești, dar mai ales, să spui câte un verset încurajând un alt explorator sau un prieten care trece prin necazuri sau este descurajat.
 
Astăzi, nu îți voi mai spune o poveste. Azi este rândul tău să-I istorisești lui Dumnezeu povestea ta, mulțumirea ta, cererea ta.
 

 
(după ce vei recita capitolul și după ce vei avea o discuție cu Dumnezeu, continuă să citești devoționalul).
 
Memorând texte din Biblie îți va fi mai ușor să Îl chemi pe Dumnezeu („când Mă va chema”) și, inima ta fiind pregatită de un răspuns, Dumnezeu va putea interveni („îi voi răspunde”). Umblând cu Dumnezeu vei fi binecuvântat („îl voi sătura cu viață lungă”) și vei avea mereu motive de mulțumire și vei putea alege să te bucuri de ceea ce ai și ești, pentru că mare este răsplata („îi voi arăta mântuirea Mea) pe care ți-o va încredința Dumnezeu în cer.
 
În speranța că ai descoperit importanța STUDIULUI, RUGĂCIUNII și AL CÂNTARILOR, îți doresc un final de an binecuvântat, iar Dumnezeu să-ți fie cel mai bun prieten pentru veșnicie.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor