Curajul răsplătit

„Dumnezeu a dat acestor patru tineri ştiinţă şi pricepere pentru tot felul de scrieri, şi înţelepciune…” Daniel 1:17

Biblia ne descoperă multe evenimente frumoase, dar vreau să ne gândim la unul dintre ele unde întâlnim niște tineri extrem de curajoși.
 
În vremea când s-au întâmplat aceste lucruri, popoarele cuceritoare, pe lângă lucruri de mare valoare, ele luau și robi. În cazul de față, împăratul Nebucadnețar, după ce câștigă o bătalie, a dat o poruncă să se aducă niște tineri în curtea lui pentru a fi educați ca să ajungă slujitorii lui.
 
Printre tinerii care au fost luați în Babilon erau: Daniel, Hanania, Mișael și Azaria. Când aceștia au fost așezați la masă ei au refuzat mâncarea aleasă din fața lor. Cei 4 tineri știau care este alimentația curată și au avut curajul să ceară altceva de mâncare. În cele din urmă cererea lor a fost aprobată, iar după aceea timp de 10 zile au primit zarzavaturi și apă, apoi au fost testați.
 
Împăratul a participat la testare iar rezultatele au fost uimitoare: cei 4 tineri erau de 10 ori mai înțelepți și mai pricepuți decât ceilalți.
 
Care este motivul succesului lor? Doar pentru că au mâncat legume și au băut doar apă?
 
Alimentația este foarte importantă pentru organismul omului, ea poate preveni mai multe afecțiuni, dar aici vedem ceva cu totul deosebit „Domnul a făcut…”, „Domnul a dat…”.
 
Ce învățăm de aici?
 
Atunci când faci ce este corect, când ai curaj să spui care sunt principiile tale, Domnul va răsplăti curajul tău de a rămâne credincios.
 
Când ai ocazia, te provoc să fii curajos ca cei 4 tineri. Nu te teme de ce vor zice prietenii tăi, nu te îngrijora de modul în care te vor privi profesorii, dacă rămâi ascultător de Cuvântul Său vei fi binecuvântat mai mult decât îți imaginezi.
 
Într-o zi vreau să aud despre tine că Domnul te-a ajutat în probleme, ți-a dat înțelepciune și te-a mântuit!

Adrian Costaș, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor