Dumnezeu este la o rugaciune distanță față de noi

„Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” Psalmii 50:15

Eram în vacanța de iarnă, cu familia mea și cu familia prietenului meu Erhard, la schi. Într-una din zile prietenul meu m-a chemat să merg cu el pe pârtia „cea mare”. Deși eram începător în ale schiatului am acceptat cu entuziasm provocarea.
 
Această pârtie era mai abruptă, mai lungă și cu mai multă gheață. Odată ajunși sus ne-am bucurat de priveliștea minunată. Erhard se fixă bine în schiuri și o porni la vale, spunându-mi să-l urmez. Viteza cu care mă deplasam m-a făcut să realizez faptul că nu mai dețin controlul asupra schiurilor. Deodată, în fața mea, și-au făcut apariția câțiva brazi care mă așteptau să-i „îmbrățișez”. Atunci am realizat că singurul lucru care mă putea salva era rugăciunea.
 
Nici nu am apucat să îmi termin ruga, că de nicăieri a apărut o fetiță împreună cu mama ei. Datorită vitezei excesive m-am ciocnit de fetiță și am căzut amândoi. Nici eu și nici fetița nu am suferit vreo rană. Insultele pe care le-am primit, din partea mamei fetiței, au fost singura „rană” cu care am rămas în urma incidentului. Uneori răspunsurile la rugăciune vin în moduri neașteptate. Chiar dacă nu știi ceea ce-ți rezervă ziua de astăzi nu uita: Dumnezeu este la o rugăciune distanță de tine, gata să te ajute în orice situație. Ține minte: 5010 este numărul de urgență al cerului.

Lucas Pirgaru, Explorator – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor