Sabatul – izvor de binecuvântare

”…dacă Sabatul va fi o desfătare pentru tine şi ziua sfântă a Domnului – o zi onorată, …atunci te vei bucura în Domnul și te voi face să străbaţi călare înălţimile ţării…” Isaia 58, 13. 14

Eram în clasa a șaptea. Familia noastră era o familie creștină practicantă. Mama mea era deja membră în Biserica Adventistă. Am avut parte de influența ei pozitivă, dar la școlă, profesorii ne învățau, că religia nu este în concordanță cu știința.
 
Aveam tot mai multe întrebări, pe care poate și voi le aveți… Mă aflam în impas. Există oare Dumnezeu? De ce sărbătorește mama Sâmbăta în loc de duminică? Au profesorii dreptate?
 
La un moment de confuzie totală, mi-am ridicat fața către cer și am spus: “Doamne, dacă exiști, te rog, ajută-mă să te cunosc!” Intr-o zi a venit un om în vizită la noi și m-a întrebat dacă am citit cartea „Tragedia veacurilor” de Ellen White și fiindcă răspunsul meu era negativ, mi-a făcut rost și am început să o citesc. Era începutul unei noi aventuri… Era uimitor să observ cum Biblia, știința, istoria formează o unitate armonioasă și logică.
 
Am înțeles rolul Sabatului în relația noastră cu Dumnezeu, când el dorește să petrecă timp personal cu noi, să ne încurajeze, să ne mângâie, să ne amintească, cum este El, Creatorul și Mântuitorul nostru. Nu m-am dus la școală din clipa aceea nici un Sabat.
 
Erau anii 1980… Au început greutățile, dar fiecare încercare s-a transformat într-o minune. La sfârșitul clasei a opta m-am botezat. Fiecare zi de sâmbătă era o nouă provocare, un nou motiv de rugăciune și un motiv de bucurie. Minunile legate de examenul de bacalaureat, de licență, stau în trecutul meu ca niște stâlpi de amintire, pe care Dumnezeu le-a ridicat să nu uit calea pe care m-a condus.
 
Astăzi sunt profesor psiholog, am o familie minunată și sunt fericită să împărtășesc bucuria găsită cu ajutorul lui Dumnezeu încă în copilărie.
 
Dacă nu ați citit încă această carte, vă recomand. Accesați: https://m. egwwritings. org/ro/book/2711/info Vă doresc să aveți parte de aventuri minunate și voi avându-l ca ghid pe Isus.

Kristof Maria, Conducător de Zona – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor