Condiția pentru a deveni prinți şi prințese

“Ascultă fiule învățătura tatălui tău, şi nu lepăda îndrumările mamei tale! Căci ele sunt o cunună plăcută pe capul tău şi un lanț de aur la gâtul tău. ” Proverbe 1, 8-9

“Una din primele lecții pe care trebuie să le învețe un copil, este aceea a ascultării. Prin eforturi amabile şi stăruitoare, acest obicei trebuie înrădăcinat. Ținta disciplinei este formarea copilului pentru a se călăuzi pe sine. Când Dumnezeu spune: “Să nu faci”, El ne avertizează cu iubire despre urmările neascultării, spre a ne scuti de vreun rău sau vreo vătămare. Deseori ținem la unele lucruri, căi, plăceri care nu par a fii rele, dar prin ele nu se atimge binele cel mai înalt. ” (Educație)
 
Experiența de viață a părinților noştri îi ajută să ne dea îndemnul cel mai bun. Disciplina nu e plăcută, mai ales atunci când e contra părerilor noastre. Pe moment nu vedem beneficiile, dar acei copii care în familie se obişnuiesc cu ascultarea şi cu autocontrolul, vor avea mai puține dificultăți în viața de elev şi vor evita multe din ispitele cu care sunt asaltați.
 
Locuiesc la țară şi într-o zi senină de vară călcam o căpiță de fân. Tatăl meu e un om puternic şi îmi da mult fân odată să îl calc. Ne ajuta o mătuşă ce avea cu ea un băiețel de vreo 5 anişori. Îşi dorea să vină şi el cu mine pe căpiță să se înalțe tot mai sus. A mers fugind să-i spună mamei lui că urcă la mine pe căpiță, dar mama lui nu l-a lăsat. A venit cu fața posomorâtă şi ne-a spus: “Nu mă lasă mami!” Mi-a plăcut de el. Nu a plâns, nu s-a enervat, nu i-a căzut bine decizia mamei lui deşi nu a înțeles-o, dar a acceptat, a respectat ce a zis “mami”.
 
Ca urmare a ascultării voastre de părinții voştri şi împreună cu ei de Părintele Ceresc , eu vă doresc să ajungeți prinți şi prințese “cu o cunună plăcută pe cap” în căminul ceresc.

Iuliana Pogăcean, – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor