Gardul electric

„Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd. ” Evrei 11:1

Poate ai văzut măcar o dată un „gard electric”. Sau poate ai auzit despre așa ceva! În caz că nu, hai să descoperim câteva lucruri interesante despre el. Gardul electric este un sistem folosit de oameni pentru a îngrădi o anumită zonă: pentru a ține departe animalele sălbatice sau pentru a menține animăluțele domestice în interior, fiind ca o barieră protectoare.
 
Acesta are nevoie de o sursă de curent (de la rețea sau acumulatori conectați la panouri solare), aparatul care transformă curentul de la sursă în impulsuri sau șocuri electrice, care sunt trimise pe firele ce înconjoară toată zona. Deși totul pare destul de simplu, adevăratele probleme pot apărea din primii metri de fir electric. Orice contact cu pământul, chiar printr-un fir de iarbă, lemn umed sau prin orice alt material bun conducător de electricitate, poate duce pâna la pierderea completă a eficacității sistemului de protecție. Singura garanție pentru ca acesta să funcționeze este o verificare atentă, ca intensitatea șocului electric să nu se piardă din cauza acestor „mici hoți”! 
 
Sună interesant, nu? 
 
Ei bine, toate acestea m-au făcut să meditez la relația dintre noi și Dumnezeu. El este sursa care ne oferă energia vieții, credință și iubire, elemente vitale pentru o viață împlinită. Asemenea aparatului care se „hrănește” de la sursă, noi primim toate acestea de la El și le așezăm pe firul vieții. Dar aici e momentul în care pot apărea problemele! Dacă faci contact cu anumite „păcățele”, spunând o minciunică, o jignire, dacă te legi de ce este pământesc, poți pierde șansa unei vieți împlinite și onoarea de a fi ambasador al Cerului.
 
De gândit pentru azi: 
 
Suntem gata să fim mai atenți cum trăim, ce spunem și ce facem? Să verificăm zilnic conexiunea cu El, firul vieții noastre și să nu lăsăm nimic să ne „fure” puterea și dragostea primită de la Creatorul nostru.

Adriel Alexandru, Explorator – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor