Colecţionar de cuvinte

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Ps. 119:11

Ți-a plăcut vreodată să aduni obiecte de valoare? Fie sentimentală, istorică? Obiecte de artă? În etapa timpurie copiii pot colecţiona timbre, servețele, păpuși, cutiuțe muzicale, lego, monede sau bancnote. Mai târziu interesele se pot duce și pe alte domenii.
 
Oricum, lumea colecţionarilor este una cât se poate de interesantă. A colecţiona diferite obiecte, fie ele de artă sau nu, poate fi o pasiune relaxantă, o modalitate inedită de a cunoaşte şi de a învăţa lucruri noi, dar şi o formă de socializare. Spre exemplu, Al-Mayassa bint Hamad este fiica Emirului din Qatar şi se ocupa de tot ceea ce înseamnă artă în această regiune. Se spune despre acest stat arab că reprezintă cel mai mare cumpărător de artă din întreaga lume, fiica Emirului fiind în acest fel prezentă în topul celor mai importanţi colecţionari de artă.
 
În plan spiritual, aș vrea să te întreb ce anume colecționezi? Ai putea face un jurnal al rugăciunilor ascultate, al experiențelor cu Dumnezeu de când erai mic și până în prezent sau al diplomelor obţinute la olimpiade.
 
Dar mai presus de orice, merită să colecționezi în inima ta făgăduințele din partea lui Dumnezeu. Psalmistul David spune atât de frumos: Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Adună în fiecare zi perle din Cuvântul lui Dumnezeu! Lasă-te modelat și influențat de Duhul Său cel Sfânt. Vei fi astfel mai bun, mai înțelegător și iubitor! Mai răbdător! Mai aproape de Modelul nostru Isus Hristos.

Adina Tomoiagă, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor