La momentul potrivit

„Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea și veselește-te!” Luca 12:19

Paragraful cuprins între versetele 19-21 din Luca 12, poate să fie sintetizat prin următoarea frază: „nebun este cel care crede că poate supraviețui spiritual, hrănind-se doar cu ce este material”. Deși putem să disprețuim o astfel de atitudine, dacă ne-am opri câteva clipe din goana gândurilor și ne-am analiza prin prisma unei radiografii a ultimei săptămâni, am putea să descoperim că suntem persoana care a crezut că este sinceră, că are dreptate în ceea ce face și că, în comparație cu ceilalți, noi putem să ținem în echilibru preocupările noastre pentru lumea materială subordonându-le dorințelor după Împărăția slavei.
 
Dar sursa noastră de încredere poate fi sursa pierderii noastre dacă nu ne analizăm cu obiectivitate în fiecare zi comparându-ne preocupările din fiecare zi cu preocupările pe care, citim în Biblie, că le avea Isus în fiecare zi.
 
Noi suntem încercați zilnic, ispitiți, și asta fie că suntem conștienți sau nu! Într-o zi putem să fim deasupra încercărilor, dar asta nu înseamnă că ne-am imunizat împotriva lor; ispititorul poate să ne dea impresia că ne-a părăsit pentru că l-am biruit, dar în realitate să se depărteze de noi numai pentru o perioadă pentru ca să slăbim vigilența.
 
Biblia zice: „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme. ”
 
Sensul expresie „până la o vreme” este acela de „până la un timp potrivit”, momentul în care „s-ar fi ivit un prilej potrivit” iar avertizarea din el spune că ispititorul este la vânătoare de momente vulnerabile în viața oamenilor. El nu va înceta niciodată pe pământul acesta să încerce pe cineva, fie că omul este conștient de acesta sau nu, însă învățarea unei atitudini ca cea a lui Isus va crea deprinderi care îl vor proteja pe om de supra- sau sub- estimare și îl va ține vigilent asupra ispitelor zilnice.
 
Isus a trăit fiecare zi de pe pământ în legătură permanentă cu Tatăl, comunicând cu El și aceasta L-a făcut biruitor până la capăt!
 
„Doamne Isuse, te rog să mă ajuți să fiu la fel de atent, așa cum ai fost și tu atunci când erai pe pământ. Mulțumesc!”

Alex Stamatie, Master Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor