Unitate în diversitate

„Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire. ” (1 Corinteni 1:10)

Astăzi este o zi specială pentru România – este ziua în care s-a înfăptuit unirea Transilvaniei cu Regatul României, ceea ce a dus la constituirea României Mari. Începând cu 1990, această zi a devenit Ziua Națională a României.
 
La 1 decembrie 1918, într-o zi de duminică, peste 100. 000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia, pe o vreme de iarnă, cu vânt tăios, ninsoare și lapoviță. Mulți au venit cu trenul, cu sania sau cu trăsura.
 
A fost o zi a unei mari bucurii, când cei 1228 delegați oficiali români care reprezentau întreaga Transilvanie, au votat pentru unirea acestei regiuni cu Regatul României în entuziasmul general.
 
Este foarte plăcut să știi că faci parte dintr-o mare mulțime ce are același interes și este preocupată de aceleași lucruri. Ne place când participăm la o tabără cu mulți exploratori, suntem fericiți când biserica este plină de oameni care cântă cu entuziasm, ne motivează faptul că avem o galerie numeroasă atunci când jucăm fotbal la școală…
 
Este frumos să fim împreună, dar nu este întotdeauna simplu de realizat unirea. Fiecare dintre noi avem idei personale și planuri unice și nu este ușor să le armonizăm întotdeauna cu ale celorlalți. Știm că „unde-i unul nu-i putere… dar unde-s doi, puterea crește”, însă nu întotdeauna este ușor să lăsăm de la noi, să renunțăm la propriile idei pentru a accepta și ideile prietenilor noștri. Nu degeaba se ruga Domnul Hristos: „mă rog ca toți să fie una…” (Ioan 17:21).
 
Nu uita: unirea este de la Dumnezeu, dezbinarea, cearta, ura – toate vin de la Satana. Dumnezeu dorește să ne strângă împreună și lângă El, dar Satana dorește să ne separe unii de alții și de Dumnezeu.
 
Azi, în această zi deosebită pentru România, gândește-te mai mult la cât de important este să ai prieteni, să nu fii singur, să te poți bucura împreună cu cei dragi de lucruri frumoase, să ai cu cine să împarți din darurile pe care Dumnezeu ți le-a oferit.
 
Găsește azi o modalitate prin care să îți exprimi dragostea față de cei apropiați și să le transmiți, prin cuvânt și faptă, cât de mult te bucuri că puteți fi împreună, uniți!

Teofil Brașov, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor