Cel mai rapid răspuns

”Tu asculți rugăciunea, de aceea toți oamenii vor veni la Tine”. Psalmi 65:2

De ce nu am cerut noi oare indicații de la mai multe persoane? Un prieten de-al unui prieten ne-a spus că drumul este accesibil. „Cu siguranță ajungeți cu mașina până sus!”. Și iată-ne acum, parcând mașina la începutul drumului, aflați în imposibilitatea de a ajunge mai sus altfel decât cu propriile picioare. Picioare în care tronau o pereche de cizmulițe cu toc, iar …fusta subțire a prietenei mele trimitea mai degrabă către o zi petrecută la cumpărături.
 
– Mergem pe jos?
 
– Mergem!
 
Deschiderea Anului Explo se apropia, iar azi făceam recunoașterea traseului.
 
– Cât mai este până la izvor?
 
– Mai aveți! Vedeți să nu vă prindă noaptea în pădure, uneori sunt urși pe aici, ne-a informat un bătrân ce mergea în sens opus.
 
O oră și jumătate mai târziu, aerul rece începea să ne cresteze pielea, iar pasul nostru era din ce în ce mai grăbit. La fel ca soarele, care își trimitea peste noi ultimele raze. Locația evenimentului era retrasă și ne promitea o mulțime de posibilități.
 
– Uite, aici facem careul!
 
– Și dincoace vom pregăti masa în natură!
 
Însă lumina din ce în ce mai slabă ne grăbea să ne urnim pe drumul de întoarcere. După jumătate de oră, în pădure era beznă de o tăiai cu cuțitul. Telefonul îmi arăta că mersesem deja mai bine de cinci kilometri.
 
– Măi, hai să ne rugăm ca Domnul să ne trimită o mașină care să ne ducă până jos!
 
Mi-am privit prietena cu neîncredere. Nu, nu, eu îmi păstrez rugăciunile pentru obiective mai înalte.
 
– Hai să ne rugăm măcar pentru siguranță, a insistat ea, câteva minute mai târziu.
 
Fie. Ne-am apropiat capetele. Rugăciunea ei a fost scurtă și la subiect. Și, chiar dacă nu am fost foarte încântată de idee, trebuie să recunosc că deja mă simțeam mult mai bine. Ne-am reluat drumul, însă nu a trecut nici măcar un minut de când a spus „Amin” că …farurile unei mașini au străpuns bezna din spatele nostru. Am făcut cu mâna. A oprit. Iar în 15 minute ne-a debarcat în fața mașinii noastre de la poalele muntelui.
 
Mai răspunde Dumnezeu la rugăciuni? Da, uneori chiar în mai puțin de un minut.

Diana Gava, – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor