Fața care schimbă vieți

“Naaman s-a dus şi a spus stăpânului său: “Fata aceea din țara lui Israel a vorbit aşa şi aşa. ” 2 Împărați 5, 4

Comportamentul acestei fetițe roabe, felul în care s-a purtat în acel cămin păgân este o mărturie vie până azi. Nu e uşor să trăieşti departe de casa ta într-o țară străină, cu obiceiuri noi pentru tine, cultură alimentație şi credință diferită de a ta. Nu am găsit amănunte despre fetiță, dar din postura de servitoare, slujnică să aibă crezare cuvintele ei e un lucru mare. Asta mă face să cred că avea o purtare ce îndruma spre bine. Ea l-a făcut cunoscut pe adevăratul Dumnezeu. Cei care Îl iubesc pe Domnul nu pot manifesta mânie sau invidie. Un creştin trebuie să arate iubire şi o delicatețe sfântă, în care nu există nici o umbră de nerăbdare sau iritabilitate; manierele necivilizate, aspre şi brutale trebuie să fie şlefuite de harul lui Hristos. Ne plac întâmplările cu personaje care nu au cedat influențelor celui rău. Credeți că azi e posibil să fii bun(ă) când totul e pornit spre rău? Am găsit scris despre o familie bogată care nu avea copii, aşa că a înfiat o fetiță. Au încercat cât s-a putut să-i dea o educație bună şi avea pentru cine deoarece fata era foarte receptivă, punea tot felul de întrebări şi avea un talent deosebit la pictură şi desen. Într-o zi liniştită, părinții credeau că fata e în grădină să creeze un nou tablou minunat. Dar se apropia seara şi n-a venit fata din grădină, în schimb, au găsit un bilet în care erau anunțați că fata era răpită. Mare nenorocire…Nu au anunțat autoritățile pentru că ştiau cine e făptaşul. Era un om rău, făcea multe rele cetățenilor şi acum le era frică pentru viitorul fiicei lor. Răpitorul cerea în schimb o comoară, dar nu specifica ce. Părinții fetei au stabilit o zi când să se întâlnească cu răpitorul sau, , Omul în negru” cum i se mai spunea. Spre surprinderea lor, “Omul în negru” nu era îmbrăcat în negru şi părea îngrijit.
 
Fetița a fost înapoiată părinților şi omul a povestit că acest copil l-a schimbat total. Cu toate că la început i-a vorbit brutal, ea, foarte blândă şi cu o față senină i-a cerut să-i dea culori diferite pentru a picta. Cât a stat fetița la el i-a colorat încăperea şi viața.

Iuliana Pogăcean, – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor