Lucrarea despre tata

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat…Ioan 3:16

Ce înseamnă să fii curajos? Este egal cu a spune lucrurilor pe nume? Dacă ceva nu e pe placul tău te faci auzit prin scandal sau mesaje? Avem dreptul la replică atunci când suntem jigniți sau umiliți? Cum poți rezolva o problemă fiind doar un copil?
 
Nu demult, am recitit o întâmplare a unui bâiat de circa 9 ani. Copil crescut doar de mamă și părinții ei. Unde altundeva, decât la țară? Numele băiatului este Gregorg.
 
Acest copil nu știe ce înseamnă oboseala. Toată ziua e afară, își ajută bunicii la treburiile gospodărești. Are două locuri preferate în jurul casei și când nu vrea să fie găsit se ascude ori în copacul de măr ori în cel de nuci. Toată familia îi cunoște locul, doar că de multe ori joaca dă putere și buniciilor. Animalele lui preferate sunt pisiciile bunici, mielușei bunicului răsfățate și de Gregorg.
 
A sosit toamna, se apropie începutul anului școlar. Toți copii satului se bucură, doar Gregorg nu. Lui nu îl place la școală. Și iată a venit prima zi, a sunat clopoțelul.
 
Intr-o zi, doamna învățătore intră în clasă, trece la tablă și scrie cu litere mari: TATĂL MEU.
 
Se întoarce câtre clasă și le cere o lucrare, au timp de o oră, pentru redactare.
 
Gregorg se uită în stânga și dreapta, nu știe ce să facă. Nu își cunoaste tatăl, nu stie cum arată, ce îi place…Stă un pic și dintr-o dată îi vine o idee. La șfârșit predă și el lucrarea.
 
Următoarea zi, este ridicat în picioare și doamna citește lucrarea, cu voce tare: Bunicul meu e tatăl meu, toți copii încep să râdă.
 
– Gregorg, nu e bine, nu despre bunicul tău era lucrarea -spune supărată doamna.
 
Gregorg, nu mai putea, ochii îi erau plini de lacrimi, dorea să iasă din clasă, să fugă. Nu avea încotro, cu greu își lua putere și strigă câtre doamna:
 
– Eu nu am tată, ce era să scriu.
 
Și a parăsit clasa. Următoarea oprire a fost la mama. Brațele mamei l-au liniștit.
 
Următoarea zi, domna îl aștepta ca să își ceară scuze pentru că a greșit. Fiindcă nu a știut. .
 
Dumnezeu știe tot despre tine și îți este alături. Fii bun cu toți din jurul tău.
 
P. S. Privește în jur și caută un prieten nou, pe cineva singur și fii tu prietenul lui cel mai bun.

Daniel Iulia-Susana, Instructor Licurici – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor