Dărnicia

„Cine are mila de sărac, împrumută pe Domnul și el ii va răsplăti bine facerea. ” Proverbe 19:17

Eram în clasa a V a când în clasa noastră a venit un coleg cu un an mai mare ca noi. Rămasese repetent și acum avea sa își termine școala fiind colegul nostru de clasă. Costel nu era bine văzut de ceilalți colegi, din cauza faptului că făcea parte dintr-o familie săracă unde părinții erau în vârstă și nu aveau cu ce să îl crească. Din cauză că hainele lui erau vizibil uzate, vechi și murdare, în fiecare zi colegii mei îi adresau cuvinte jignitoare care îi mâhneau inima și îl făceau să stea în spatele clasei, în ultima bancă. Zilele treceau și inima mea începuse să mă doară când vedem cum colegii mei îl jigneau, dar nu aveam curajul să le spun sa înceteze. Într-o zi am hotărât să alin cumva suferința lui și să îi arată că simt împreună cu el. În pauză m-am dus la el și i-am zis: La prânz când vom pleca acasă, vino cu mine ca să îți dau câteva alimente. Dar colegii văzându-mă că vorbesc cu el au început să strige la mine să mă îndepărtez de el că mă voi umple de păduchi. Nu i-am ascultat… aveam în cap un plan foarte bine pus la punct și nu voiam să renunț la el. După ore l-am luat pe Costel cu mine acasă. Dacă până în ziua aceea mergeam în grup cu toți colegii mei, în acea zi am mers spre casă doar eu și Costel, iar ceiallți colegi păstrau o distanță considerabilă față de noi. Pe tot parcursul drumului ei tot ne adresau injurii.
 
Mama nu știa de planul meu, dar când am ajuns acasă i-am povestit despre ce este vorba și ea ne-a pregătit câteva alimente și conserve pe care i le-am dăruit lui Costel. Nu pot să vă descriu bucuria lui. Era așa de fericit și mulțumit în același timp că nu l-am îndepărtat așa cum au făcut colegii mei.
 
Dumnezeu m-a ajutat să fac o faptă bună. Inima îmi era plină de bucurie și recunoștință față de Dumnezeu că am putut sa ajut un copil necăjit. Ori de câte ori aveți ocazia să faceți fapte bune, nu vă uitați la cei din jur care vă opresc. Mergeți înainte și duceți-vă la capăt planul.

Adelina Matei, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor