Ca între prieteni…

„Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate”. Proverbe 17:17

Locuiam de ceva vreme într-o țară străină, dar casa noastra era deschisă pentru cei pe care îi consideram apropiați. Tineri de vârsta noastră ne bucurau prin prezența lor și ne umpleau golul din casă în după-amiezile calde specifice climei subtropicale.
 
Am savurat noutățile culinare ori de câte ori am avut ocazia, am profitat de savoarea fructelor exotice, am împărțit cu prietenii noștri din preparatele românești.
 
Într-o zi mi-am dorit să mănânc pește. După ce am vizitat piața de pește situată pe malul fluviului, am decis să cumpăr patru pești de la prietenul nostru, Bari. Frumoși și pofticioși, peștii au ajuns curând în bucătăria noastră. Întâmplător a trecut pe la noi o altă prezență agreabilă, fiica Quintei.
 
– De la cine ați cumpărat peștele?
 
– De la Bari.
 
– Cu cât l-ați luat?
 
I-am spus prețul. Am aflat că plătisem de patru ori mai mult decât valora acel peste.
 
L-am servit, dar mi se tăiase pofta de mâncare. Prietenul nostru ne vânduse marfa lui la un preț de patru ori mai mare.
 
Nu i-am spus nimic lui Bari despre dezamăgirea pe care am simțit-o, dar nici nu am mai cumpărat nimic de la el. Am învățat o lecție amară atunci. Nu toți care își spun prietenii tăi sunt cu adevărat, chiar daca își petrec timpul liber cu tine, merg la aceeași biserică cu tine uneori sau mâncați la aceeași masă. A fi prieten înseamnă mai mult.
 
Prietenul adevărat rămâne lângă tine când toți ceilalți pleacă, nu se jenează de stângăciile tale și nu își părăsește postul niciodata. Rămâne prieten indiferent cum este vremea, în ciuda avantajelor trădării, necondiționat.
 
Am un prieten de acest fel. Este în preajma mea permanent.
 
“El poate să simtă împreună cu orice ființă omenească, deoarece El S-a identificat cu interesele acelora pe care a venit să îi salveze. Ce minunat Mare Preot este Domnul Isus! Putem să aducem înaintea Lui orice povară a sufletului”- Signes of the Times 3 octombrie 1895

Magdalena Androne, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor