Pune-ţi ţinte înalte!

“Isus a raspuns: Tu zici: „daca poti”. Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”. Marcu 9:23

Trăim într-o eră în care mulţi dintre noi uităm de promisiunea lui Dumnezeu de a putea benificia de orice, dacă credem. Părinţii tot mai des le spun copiilor „nu poţi tu face asta”, „nici nu încerca, deoarece nu vei reuși”. Fetița mea, Antonia, m-a întrebat într-o zi dacă ea va putea vreodată să zboare ca păsările. „Poate Dumnezeu chiar tot?” N-am ştiut pe moment ce să-i răspund, dar nu puteam nici să-l prezint pe Dumnezeu ca fiind neputincios. Şi i-am spus că „da, Domnul poate totul”, cu condiţia ca ea sa creadă în acest lucru.
 
Un lucru imposibil pentru om, nu este imposibil pentru Domnul.
 
În anul 2007, luna martie, primind rezidenţa în Canada, ne-am stabilit cu familia în oraşul Vancouver. Nou venită, fără să cunosc limba engleză, mă gândeam ce va fi cu mine. Studiile nu-mi erau recunoscute și mă întrebam mereu ce voi face, ce voi putea munci. Am început prin a face curăţenie în apartamente. Și mai aveam o pasiune, prăjiturile. Îmi doream să am propria cofetărie în Vancouver, dar nu aveam bani. Aveam un copil mic de 3 ani și nu cunoşteam pe nimeni. Lucru imposibil de realizat, nu? Însă eu mă vedeam făcând cele mai bune prăjturi din oraş. Să crezi în lucruri imposibile la doar 21 ani? Trebuie să fii nebun!
 
Într-o zi, intrând într-un depozit de echipamente pentru cofetării doar să văd preţurile, am întâlnit un domn care voia să ştie cum ne poate ajuta, iar noi i-am spus că doar ne uităm. La ieşire, uimiţi de preţurile mari, am ieşit mulţumind. Acest domn a insistat să afle ce planuri avem, iar după o scurtă discuţie cu soţul meu, ne-a zis: „mergeţi să căutaţi să închiriaţi spaţiul, apoi veniţi si luaţi tot ce aveţi nevoie din depozitul meu și plătiţi când puteţi, fără dobândă!”.
 
În 19 februarie 2008, se deschidea cofetăria noastră „Transylvanian Traditions Bakery”. Un lucru IMPOSIBIL de realizat privind la noi, dar POSIBIL pentru Dumnezeu!
 
Puneţi-vă ţinte înalte şi îndrăzniţi să duceţi cererile voastre înaintea Domnului prin credintă!

Narcisa Stoian, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor