Ce te face fericit?

„Cine cugetă la Cuvântul Domnului găseşte fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. ” Proberbe 16:20

Dacă ai întreba un orb ce l-ar face fericit, ți-ar răspunde că darul de a vedea; dacă ai întreba un sărac ce îl face fericit, ar spune umil, nevoia unei case; iar dacă ai întreba un om de afaceri cu siguranță ți-ar răspunde că profitul e tot ce contează pentru el.
 
Într-un sat îndepărtat, se afla o familie presată de standardele societății. Banii nu îi avantaja, iar mezinul familiei trăia cu speranța că într-o bună zi, oamenii bogați îi vor oferi o casă. Zilele treceau și mergând la scoală, colegii săi au început să îl marginalizeze. Situația materială îl plasa într-un mediu sărac, nefăcându-l atrăgător pentru cei din jur. Dar în ciuda greutăților pe care le ducea, copilul zâmbea zi de zi, se bucura de fiecare moment al zilei și ajuta pe oricine îi ieșea în cale. Într-o zi, când afară ploua puternic, neavând posibilitatea să meargă la școală, stătea pe pervazul geamului și se uita zâmbind la copacii ce se clătinau. Mama lui, văzându-i bucuria de pe față l-a întrebat de ce zâmbește atât de tare, iar copilul, se așeză pe scaun și spuse:
 
-Chiar dacă alții mă consideră sărac, chiar dacă nu pot merge azi la scoală, chiar dacă ceilalți râd de mine și chiar dacă astăzi plouă atât de tare, sunt fericit că sunt sănătos, am o familie, am un acoperiș deasupra capului chiar dacă mai plouă uneori prin el și zâmbesc zi de zi pentru că știu că am părinți ce mă iubesc.
 
De câte ori te-ai gândit că un lucru ce pentru tine e nimic, pentru alții poate fi totul? Ce te face fericit; să câștigi la noul joc pe care tocmai ți l-ai instalat sau să îți cumperi cea mai scumpă rochie ce e la modă? În fiecare zi avem motive pentru care să zâmbim, Isus prin dragostea Sa nemărginită ne oferă binecuvântări însutite. Simplul fapt că putem merge, că ne-am trezit dimineață sau că avem libertatea de a alege, este un motiv de bucurie.
 
Provocare: Mulțumește-le părinților pentru că muncesc să te facă fericit.

Voicu Melisa, – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor