Findcă Mă iubești

„Fiindcă Mă iubește – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu”. Psalmi 91:14

Pentru că ai repetat de atâtea ori capitolul pe care l-am studiat dea lungul anului, te sfătuiesc să îl spui cu credință, având Biblia deschisă, ajutându-te acolo unde ai nevoie.
 
Ei bine, expresia „Findcă Mă iubește” are o greutate extraordinară la noi oamenii, dar la Dumnezeu înseamnă mult mai mult decât am putea noi pricepe acum.
 
Cartea „Istoria mântuirii” prezintă scena în care Dumnezeu acceptă pe Isus ca jertfă pentru mântuirea omenirii astfel: „Când s-a aflat că omul era pierdut, că acea lume pe care o crease Dumnezeu avea să fie umplută cu muritori osândiți la nenorocire, boală și moarte și că nu exista nici o cale de scăpare pentru vinovat, cerul s-a umplut de mâhnire. Întreaga familie a lui Adam trebuie să moară. L-am văzut pe plăcutul Domn Isus cu o expresie de compasiune și de tristețe pe față. Curând L-am văzut apropiindu-Se de lumina nespus de strălucitoare care Îl înconjura pe Tatăl și îngerul meu însoțitor mi-a spus că Ei se aflau într-o conversație tainică. Îngerii păreau cuprinși de o neliniște intensă, în timp ce Ei comunicau. De trei ori a fost învăluit Domnul Hristos de lumina din jurul Tatălui, iar a treia oară a ieșit de acolo și persoana Lui putea fi văzută. Fața îi era calmă, fără nici o dezorientare sau dubiu, și iradia o bunătate și un farmec ce nu pot fi exprimate în cuvinte.
 
Apoi le-a făcut cunoscut îngerilor faptul că se găsise o cale de scăpare pentru omul pierdut. Le-a spus că a stăruit pe lângă Tatăl Său, oferindu-Se să-și dea viața ca răscumpărare și să ia asupra Lui sentința de moarte, pentru ca omul să poată găsi iertare prin El; ca, prin meritele sângelui Său și prin ascultare de Legea lui Dumnezeu, omul să poată avea favoarea lui Dumnezeu, să fie adus în frumoasa grădină și să mănânce din rodul pomului vieții” IM 42. 1-2
 
Ce dovadă de iubire a Tatălui pentru creația Sa = Îl dă jertfă pe Fiul Său pentru salvarea celor care nu au ascultat de Leagea iubitoare a Lui.
 
Cu ajutorul studiului, rugăciunii și cântărilor vei putea să-L iubești mai mult pe Dumnezeu, Îi vei cunoaște Numele și te vei bucura împreună cu El o veșnicie.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor