De dragul Lui…

”Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Și-a dat viața pentru noi; și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați. ” 1 Ioan 3:16

Cu ceva timp în urmă, la ușa unui alpinist bătu cineva, o domnișoară la douăzeci de ani cu un zâmbet larg pe față îi adresă următoarea intrebare: “mă puteți invăța tot ceea ce știți despre alpinism? am auzit că sunteți cel mai bun alpinist din această zonă”. Bărbatul, cam la patruzeci și ceva de ani îi spuse că nu mai practică acest sport, dar după insistențele fetei, cedă și îi spuse să se prezinte a doua zi la el acasă dimineață pentru inceperea antrenamentelor. După lungi antrenamente și câteva trasee, fata spune ca iși dorește să urce pe Mont Blanc. După alte câteva luni, echipați, cei doi incep să escaladeze masivul. Dupa un timp, cad amandoi intr-o groapă din gheață unde sunt prinși pentru câteva zile. În incercarea de a ieși, alpinistul își dădu seama că daca unul nu rămane acolo, nu scapă niciunul. Cu grija își scoate cuțitul și taie frânghia căzând in gol…Fata cu greu și plângând a reușit să scape, fiind salvata.
 
Această poveste, ne duce cu gândul la Isus Hristos, la faptul că a renunțat la cer pentru a ne salva, a renunțat la viața lui pentru a ne putea da viață nouă.
 
De gândit astăzi: Când realizezi la ce a renunțat Isus ca să vină să ne salveze, poți să renunți mai ușor la lucrurile care te despart de El. Poate fi un anumit gen de muzică, anumite jocuri video sau altceva. Te provoc să descoperi care sunt lucrurile care te țin departe de Isus și să renunți la ele!

Robert Andy Sandu, Ghid Asistent – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor