E vremea ta!

„Trezește-te, trezește-te, Debora! Trezește-te, trezește-te și zi o cântare! Scoală-te, Barac, Și adu-ți robii de război, …!” Jud. 5, 12

Debora, o femeie simplă, fără anumite titluri remarcabile, este aleasă de Dumnezeu într-o poziție importantă și anume, judecător în Israel. Este singura femeie din Biblie înălțată într-o poziție politică înaltă, cu acordul bărbaților cu putere de decizie din vremea respectivă. Barac este trimis să îl înfrunte pe Sisera dar nu are curaj să meargă singur, o cheamă pe Debora cu el. Din această cauză, el pierde o șansă importantă și Sisera este dat tot în mâinile unei femei.
 
Nu trebuie să deții o funcție importantă ca să realizezi ceva, nu trebuie să ai abilități remarcabile ca să poți face un lucru extraordinar. Trebuie doar să fii dispus să lucrezi, să accepți provocarea și să acționezi.
 
Ia-ți puțin timp azi și stai de vorbă cu Domnul tău, întreabă-L ce vrea de la tine? Ce misiune frumoasă are pentru tine? Debora era femeie, o categorie prea puțin importantă pentru vremea respectivă și Dumnezeu i-a dat o misiune incredibilă iar ea a ieșit victorioasă, încrezându-se în Cel ce i-a încredințat-o.
 
Nu-ți fie teamă de misiunea încredințată, cu ajutorul divin vei putea să faci lucruri mărețe. Nu da înapoi și nu ezita asemenea lui Barac, Dumnezeu are încredere în tine și te va însoți.
 
Azi e timpul tău, e vremea să te ridici și să faci ceva!
 
Trezește -te și cântă!
 
Scoală-te, adu-ți prietenii și implică-te!
 
Azi e timpul ca tu să faci ceva și va fi extraordinar!
 
Vreau să te ascult, sigur ai ceva frumos de zis!
 
Trezește-te, exploratorule!

Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor