Ca pentru Domnul!

“Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” Eclesiastul 9:10

De câte ori nu ni s-a arătat oportunitatea de a face bine? De câte ori am ignorat multele ocazii de a rezolva o problemă sau a face un lucru bun și bine pentru alții? Cu siguranţă toţi am trecut prin astfel de situaţii, dar important e ca măcar să învăţăm ceva când trecem pe aici.
 
O parabolă spune că un rege dădu un ordin, într-o bună zi, ca pe drumul cel mare al regatului să fie pus un bolovan. Apoi, regele se ascunsese şi urmări să vadă dacă cineva va îndepărta din drum bolovanul. Câţiva supuşi de la curtea sa şi câţiva negustori trecură pe acolo, dar ocoliră bolovanul. Cei mai mulţi îl acuzaseră pe rege că nu păstrează drumul liber, dar nu făcuseră nimic pentru a-l elibera. Apoi, regele zări venind pe drum un ţăran sărman, cărând în spinare o legătură mare de spice de orez. Apropiindu-se de bolovan, ţăranul puse legătura jos şi încercă să mute bolovanul la o parte. Străduindu-se din greu, reuși în cele din urmă. Pe locul unde fusese bolovanul, găsi un săculeţ. În el se aflau mai multe monede de aur şi o însemnătate a regelui, care preciza că banii vor aparţine celui care va îndepărta bolovanul. Ţăranul păstră banii şi îşi urmă drumul.
 
A face ce este bine, chiar dacă asta ar însemna să te abaţi puțin din drumul tău, aduce binecuvântare! Nu spune că doar partea ta o vei face, ci ajută şi pe cel care are nevoie de ajutor. Colegul, fratele tău sau sora ta. Căci „orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. ”

Edith Molnar, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor