Marea dezamăgire

„Domnul însuși va merge înaintea ta, El însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa; nu te teme!” Deutronom 31:8

Totul s-a întâmplat exact acum un an. Atunci a fost marea lui dezamăgire. David, un băiețel de 7 anișori, număra zilele și săptămânile cu nerăbdare. În parcursul lunii octombrie, el s-a înscris la o activitate extrașcolara, mai exact la Karting. Pentru cei care nu știți ce este karting-ul, îl întrebați ori pe „Google”, ori pe „YouTube” și vă va arăta niște mașinuțe asemănătoare cu mașinile Formula 1, doar că pe miniatură.
 
David era super entuziasmat când s-a trezit în dimineața de 8 noiembrie, luni. Trebuia să aibă loc prima oră, unde urma să învețe partea teoretică, după care, ora următoare ar fi experimentat cum e sa conduci o astfel de mașină. Ei, vreau să vă spun că l-am condus eu personal pe David la Karting, și nu pot să vă descriu dezamăgirea cu care a ieșit după o oră jumate…Din păcate, fiind el mai scund, trebuia să renunțe la această activitate, pentru că…nu ajungea la pedale. Indiferent că toată lumea îl încuraja, ca anul viitor el va fii primul care se înscrie din nou la această activitate și că va fi bine, dezamăgirea era imensa! Aștepta momentul acesta de mult timp…
 
În schimb ziua următoare și-a adus aminte ceva. „Domnul însuși va merge înaintea ta, El însuși va fi cu tine, nu te va lăsa; nu te teme!” Indiferent cât de mare este dezamăgirea noastră pe moment, sa știi: Dumnezeu este cu tine. Mereu să încercăm sa căutăm partea pozitivă, să îl căutăm pe Dumnezeu. David și-a adus aminte că anul următor îndeplinea cerința de a fii în cls. a ll-a.
 
Asta înseamnă că acum când citești aceste rânduri, el se pregătește pentru orele de Robotică. Defapt, asta era dorința lui cea mare. A trecut cu privirea peste dezamăgirea cea mare și l-a văzut ca Dumnezeu i-a pregătit ceva mai bun.

Nădășan Bea, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor