Exploratori cuminți și ascultători

”Tânărul Samuel slujea Domnului înaintea lui Eli. ” 1 Samuel 3:1 p. p.

În 2018 a fost o camporee națională explo la Săcuieu, județul Cluj. La camporee a participat o grupă de exploratori cuminți și ascultători, asemenea tânărului Samuel, care ulterior au devenit slujitori ai Domnului prin muzică instrumentală. Exploratorii aceștia au învățat să cânte la clopoței și la blockflote și au cântat în biserică la programele muzicale și la alte servicii devine.
 
La Săcuieu exploratorii au fost foarte cuminți, iar drept răsplată, în penultima la careu zi au fost premiați cu medalii și diplome.
 
Ziua de sâmbătă a început cu soare strălucitor. Grupele au primit fiecare câte un premiu în fața tuturor grupelor din conferință. S-a anunțat locul patru, apoi locul trei, locul doi, locul 1…apoi liniște! În grupa aceasta erau cinci exploratori. În concepția unora. Se dăduseră toate premiile. A urmat o mică pauză. Însă a urmat ceva la care nimeni nu se aștepta. Cea mai cuminte fetiță aproape să izbucnească În lacrimi. Se gândea că ceilalți nu au fost așa de cuminți și au fost premiați. „Eu am fost cea mai cuminte cea mai ascultătoare și nu am fost premiată”, când…se auzi vocea instructorului „urmează super premiul pentru cea mai cuminte și cea mai ascultătoare fetiță din camporee”. Fetița în lacrimi primește, cu bucurie nespusă, diploma, medalia și cupa. Și astfel tristețea se transformă în bucurie, o mare bucurie.
 
Dacă pe acest pământ există bucurii pentru cei ascultători, cu cât mai mult pe Noul Pământ, după cum scrie în Isaia 65:18 p. p. ”ci vă veți bucura și vă veți înveseli pe vecie pentru cele ce voi face”.
 
Exploratorul Samuel slujea Domnului, era cuminte și ascultător. Dorești și tu să fii și tu ca el?

Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video