Sunt eu valoros?

“De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei ____________, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. ” Isaia 43:4

Te-aş invita să reciteşti textul de mai sus cu voce tare, însă, de data aceasta, să-ți inserezi şi numele tău în spaţiul lăsat liber. Cum te simţi ştiind că ai o valoare incomensurabilă în ochii Celui care a creat Universul?
 
Astăzi, El doreşte să-ţi reamintească că tu nu eşti la voia întamplării! Deşi cei din jurul tău (părinţii, un frate, o soră sau chiar prietenul tău cel mai bun) nu-ţi acordă mereu atenţia sau grija de care ai avea nevoie, El are TIMP pentru tine, ca şi când ai fi singura creaţie.
 
Imaginează-ţi că eşti într-o sală de clasă. Profesorul îţi oferă o foaie albă, cu un punct negru în centru, și îți cere să descrii ceea ce vezi. Ce ai răspunde?
 
Un astfel de exerciţiu s-a întâmplat într-o clasă, spre surprinderea şi mirarea multor elevi. La finalul orei, profesorul a strâns testele şi a început să le citească cu voce tare. Toate raspunsurile, fără exceptie, s-au concentrat pe punctul negru, descriindu-i poziţia, forma, dimensiunea. Despre partea albă nimeni nu a scris nimic, deşi ocupa cea mai mare parte a foii. Oare de ce?
 
Adesea, alegem să ne concentrăm atenţia asupra „punctelor negre” din viaţa noastră, o trăsătură fizică care nu ne place, lipsa unor resurse materiale, o notă mică, o relație complicată, un eşec, și lista poate continua. Deşi, gândind rațional, acestea sunt aspecte atât de puțin semnificative, comparativ cu ceea ce avem în viaţa noastră, ele reuşesc să ne destabilizeze şi să ne diminueze valoarea pe care Dumnezeu a pus-o în fiecare dintre noi.
 
Te provoc ca, începând de azi, să-ți extinzi privirea dincolo de „punctul negru” din viaţa ta, să cauţi valorile pe care EL le-a pus în tine, să descoperi planurile măreţe pregătite din dragoste nemărginită.
 
Fii binecuvant, suflet preţuit!

Adina Grad, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor