100 m garduri

„Domnul Dumnezeu este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor și mă face să merg pe înălţimile mele. – Către mai-marele cântăreţilor. De cântat cu instrumente cu coarde. ” Habacuc 3:19

Ce frumos mi-a transmis Dumnezeu că mă iubește, încă de la ivirea primelor raze de lumină în ochii somnoroși! Îmi place când mă trezesc să dau draperia de noapte într-o parte și să privesc pe fereastră: ceață, brumă, picături de ploaie, fulgi de zăpadă sau nori pufoși, fiecare dimineață este aparte.
 
Pe lângă jocurile de lumini și fenomene meteo, apar alte surprize: căprioare, cerbi, vulpi, iepuri, veverițe, porumbei, vrăbii, corbi, ulii și lista e mereu împrospătată de vietățile care parcă vin anume să îmi spună: „Bună dimineața!. Locuiesc în Carpații Orientali. Aici căprioarele și cerbii apar în fața casei, pentru a lua micul dejun începând cu lunile mai reci de toamnă și terminând cu primăvara. Trifoiul verde și iarba oferă suficientă hrană familiei de cervide care se ospătează nestingherite în diminețile cu brumă sau zăpadă.
 
Am o mulțime de fotografii cu aceste animale; felul lor de a fi transmite mesajul: capul sus, smile! Când simt omul foarte aproape încep să facă o demonstrație de sărituri în lungime și 100 de metri garduri. Le privesc cu atâta uimire! Cât le este de ușor căprioarelor să sară peste garduri, la fel cum noi facem un simplu pas, așa sunt salturile pentru ele. Dacă întâlnesc mai multe garduri în umblarea lor, spectacolul devine mai interesant iar filmările mele pline de farmec.
 
Dumnezeu a pus în fiecare ființă creată de El, ceva unic, uimitor de la care avem de învățat. Căprioarele și cerbii îmi transmit mesajul: nu există obstacole ce nu pot fi trecute! La prima vedere s-ar putea ca testul de astăzi să pară complicat și greu de trecut. Sau poate examenul sau întâlnirea aceea la care e necesar să iei singur atitudine, să îți susții principiile. Cum să spui? Ce să scrii? Ce să faci?
 
Cu siguranță te frămânți. Astăzi, când vei fi confruntat cu obstacole, amintește-ți exemplul căprioarelor ce trec dincolo de ele cu ușurință. Domnul cel bun să facă picioarele tale ca ale cerbilor ca să poți ajunge în siguranță la înălțime.

Chirileanu Kristhine, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video