Importanța celebrării zilei de 31 Octombrie

Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! Psalm 34:14

Azi este o zi foarte importantă, de aceea ar trebui sărbătorită de toți oameni, dar evenimentul la care mă refer nu este Haloween-ul.
 
De Haloween mulți se maschează, și se îmbracă în tot felul de costume printre care unele au o legătură cu Moartea. Azi, Moartea parcă nu mai este chiar așa de rea. Dar, dacă vei merge la o înmormântare, vei vedea acolo trista realitatea. În momentul în care o mamă, un tată, sau un prieten mor, îți dai seama că moartea este sinonim cu durere. Un alt element foarte popular în această zi este spiritismul. Azi spiritismul „devine” ceva atrăgător. Adevărul este că atunci când îngerii cei răi întră în viața unor oameni, ei ajung să se comporte mai urât decât animalele. În momentele acelea, în care cineva se ceartă, vorbește urât, batjocorește, este influențat de îngerii cei răi. De aceea în orice moment în care cineva suferă, putem știi sigur că îngerii cei răi sunt de vină, dar dacă ne încredem în Domnul, atunci El poate transforma orice chin într-o binecuvântare. Poate te întrebi: dacă azi mă maschez în ceva inocent, se poate să mă bucur de această zi? Răspunsul se găsește tocmai în întrebare. A „te bucura de această zi” înseamnă a celebra ceea ce mai devreme sau mai târziu va aduce suferință.
 
Totuși, această zi ar trebui celebrată deoarece pe data de 31 Octombrie 1517, Martin Luther a pus cele 95 de teze pe ușile bisericii din Wittenberg. El nu le-a scris pentru a critica biserica, ci a dorit o reformă. El a dorit ca Biblia să ajungă la toți oamenii. Mulți spun că în acea zi, Europa a ieșit din evul mediu întunecat, pentru că Biblia s-a întors la popor. Iată cum putem deci aplica versetul de astazi în viața noastră. Martin Luther l-a căutat pe Domnul și l-a găsit, la fel trebuie să facem și noi. Trebuie să ne obișnuim să ne depărtăm cât mai mult de tot ceea ce este rău și să înlocuim cu ce este sfânt și curat. Dumnezeu ne promite pacea sufletească, dar pentru aceasta, trebuie ca și noi să o căutăm. Te invit azi, să te bucuri de Cuvântul lui Dumnezeu în viața ta și de Pacea pe care doar Domnul poate să ți-o ofere.

Flavius Teofil Ardelean, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor