Dumnezeu nu greşeşte

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările tale. Psalm 73, 28

Un rege care nu credea în bunătatea lui Dumnezeu, avea un rob care, indiferent de împrejurări, îi spunea: “Domnul meu, nu fii descurajat. Tot ce face Dumnezeu este desăvârşit, fără greşeli”.
 
Într-o zi, pe când mergeau la vânătoare, un animal sălbatic s-a aruncat asupra regelui. Deşi robul a reuşit să-l scape de animal, regele a rămas fără un deget. Înfuriat şi fără pic de recunoştință față de robul care i-a salvat viața, regele l-a întrebat: “Este Dumnezeu bun? Dacă El era bun, nu aş fi fost atacat şi nici nu aş fi rămas fără deget. ”
 
Robul i-a răspuns: “Domnul meu, în ciuda acestor lucruri tot ce pot să îți spun e că Dumnezeu e bun şi la El sunt toate răspunsurile. Tot ce face Dumnezeu e desăvârşit şi El niciodată nu greşeşte”. Indignat de acest răspuns a trimis robul în temniță. După un timp, regele a ieşit iar la vânătoare şi a fost prins de un trib să îl jertfească pentru zeii lui. Dar a observat că îi lipsea un deget şi l-s eliberat deoarece regula era ca jertfa să fie perfectă. Ajuns la palat, a eliberat robul şi i-a zis:, Dragul meu, Dumnezeu a fost bun cu mine! Aproape am fost ucis de sălbatici, dar am fost eliberat din pricina degetului care-mi lipsea. Dar dacă e atât de bun Dumnezeu, de ce m-a lăsat să te arunc în temniță? Robul i-a zis: “Domnul meu, dacă mergeam cu tine aş fi fost ucis în locul tău, deoarece mie nu-mi lipseşte nici un deget. Aşa că, aminteşte-ți, tot ce face Dumnezeu e desăvârşit. El niciodată nu greşeşte. ”
 
Dumnezeu nu ne cere să renunțăm la ceea ce ar fi spre binele nostru. În tot ceea ce face, El are în vedere binele copiilor Săi. Cerul întreg e interesat de fericirea omului. El cere din partea noastră numai acele lucruri să le îndeplinim care ne vor conduce paşii pe înălțimile binecuvântării. Aşadar “cât pentru mine, fericirea mea e să mă apropii de Dumnezeu” şi astfel voi avea parte de cea mai bună protecție şi cele mai interesante realizări. Minunile ce le voi trăi mă vor determina să-l caut mai mult pe Dumnezeu şi nu voi ezita să le spun.

Iuliana Pogăcean, – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor