Prețul unei clipe de supărare

”Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa!” Apocalipsa 3:11

Muhammad Ali, născut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr. , în Louisville, Kentucky, SUA. A fost un boxer profesionist american, campion mondial la box.
 
În anul 1974 a fost ales Sportivul anului din SUA, iar în 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului”. Și-a schimbat numele în anul 1964, când s-a convertit la Islam. Tot atunci a câștigat pentru prima dată titlul mondial la categoria supergrea într-un meci cu Sonny Liston. A mai câștigat titlul în 1974 și 1978.
 
În urma recunoașterii meritelor sale celebrul sportiv a primit un fel de pensie(rentă meritorie) pentru fiecare titlu obținut în cariera lui. Atunci a apărut o problemă serioasă; el câștigase trei titluri mondiale dar a putut prezenta numai două medalii(la acea vreme nu se oferea și un certificat ci doar medalia sportivului premiat).
 
Prima lui medalie nu mai exista, o aruncase char el. A făcut acest lucru într-o criză de nervi, pentru că atunci când a vrut să intre într-un restaurant din orașul vecin(Cincinnati) a avut surpriza ca patronul localului să-l refuze, pe motiv că era negru și că în localul său vin persoane prea importante (albi) pe care nu ar dori să le piardă de clienți. Revoltat boxiorul a mers acasă, a luat medalia și s-a întors la respaurant, unde a arătat cine este el și ce titlu mondial a obținut. Dar patronul a refuzat să-l primească și atunci. Atunci, în culmea enervării, s-a dus pe podul care lega Cincinnati de orasul său și a aruncat medalia în apă.
 
Acum regreta acest moment de enervare și recunoștea că a fost o decizie stupidă care l-a costat mulți bani dar era și ceva irecuperabil.
 
Tu ai fost vreodată în situația de a acționa la nervi? Mai obișnuiești și acum să te enervezi?
 
Roagă-te ca astăzi să nu lași nervii să te conducă la decizii regretabile. Biblia spune ceva mai mult: „ mâniați-vă, dar nu păcătuiți. ”

Daniel Chilrileanu, Director Asociat – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video