Aluatul fariseilor

„Luați seama și păziți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor. ” Matei 16:6

Atunci când mama sau bunica mea pregătesc aluatul pentru pâine folosesc în compoziția lui apă, făină de grâu, sare și puțină drojdie. Toate aceste ingrediente sunt puse într-un bol mai încăpător, deoarece urmează etapa de amestecare și de frământare. Ultima etapă înainte de punerea aluatului în cuptor presupune lăsarea acestuia să crească, moment în care observăm mai bine utilitatea unui bol mai mare, deoarece aluatul acoperit și pus la un loc călduț își dublează volumul.
 
Domnul Isus le-a spus ucenicilor să se ferească de aluatul fariseilor și a saducheilor, dar ei au înțeles cu totul greșit ceea ce le-a spus. Au crezut că din cauza faptului că nu au luat pâine El le spune aceste cuvinte. În rândurile de mai sus v-am oferit lista de ingrediente pentru realizarea unei pâini, iar în acea listă apare și drojdia. Ea este pusă în cantitate mică, dar prezența ei face ca aluatul să crească și să își dubleze compoziția. Așa se întâmplă în viața noastră când o mică minciună spusă și lăsată la călduț dospește una și mai mare, iar când aluatul se dublează ne dăm seama că de fapt am ajuns să numai luăm în seamă păcatul și ne-am obișnuit cu el. Domnul Isus îi îndeamnă pe ucenici să se ferească de fățărnicia fariseilor. Vă îndemn și eu azi să faceți la fel, nu lăsați să dospească nimic rău în caracterul vostru.

Hariuc Loredana, Ghid Asistent – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor