Cu măsură

” Sfătuiește, de asemenea, pe tineri să fie cumpătați și dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune, în toate privințele. ” Tit 2:6-7

De multe ori observ cu câtă atenție urmăresc copii mei câte un vlogger. Îmi povestesc cu entuziasm cât de moral este acel om, ce viață echilibrată are. Plantează copaci, ajută oamenii săraci și defavorizați, participă la proiecte ce ajută omenirea. Ceea ce e bine de știut, ca să ai o viață echilibrată, trebuie să ai echilibru emoțional. Pe scurt definiția echilibrului emoțional: este starea obținută prin măsură în TOATE lucrurile. Mai exact oamenii de știință ne spun ca să ne trăim viața cu măsură, cu limită. Nu este interesant? Limita, măsura, cumpătarea, chibzuința, moderația, înfrânarea ne ajută să ne simțim BINE. Știu că vrei să te simți bine și să fi fericit! Toți ne dorim aceasta! Inclusiv Dumnezeu dorește acest lucru pentru noi. De aceea ne-a dat multe indicații care ne ajută să obținem starea aceasta. Așa că, vin cu o provocare înaintea ta. Începând de săptămâna aceasta, în fiecare Sabat, să citești câte un capitol din Proverbe. Meditează. Cum îți poate schimba viața atât în viitorul apropiat cât și în cel îndepărtat, sfaturile lui Dumnezeu. Oare chiar are dreptate Dumnezeu sau oamenii de știință că măsura în TOATE lucrurile ne aduce o stare de BINE și NE MULȚUMEȘTE?

Nădășan Bea, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor