Un zbor împreună

„…să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire. ” 1 Corinteni 1:10

Ați privit vreodată la păsarile migratoare? Unele dintre ele de la care putem învăța o lecție prețioasă sunt gâștele sălbatice. Ați observat modul în care zboară? Fiecare stol formează o formație în V și astfel se deplasează spre destinație. Știți care este motivul pentru care zboară
 
astfel? Cercetătorii au studiat această formație de zbor și au ajuns la mai multe concluzii care vorbesc despre modul minunat în care Dumnezeu a creat aceste păsări.
 
De la ele putem învăța câteva lecții uimitoare:
 
În primul rând, atunci când ele zboară în formația V, sunt cu peste 70% mai eficiente decât dacă ar zbura singure. În V se formează niște curenți de aer care le înalță pe cele din spate și astfel zborul lor este mai ușor.
 
În momentul când pasărea din fața formației este obosită, ea merge în urma stolului și o altă pasăre o înlocuiește în fața stolului. Când se deplasează, gâștele gâgâie pentru a le încuraja pe cele din fața lor să mențină viteza. În situația în care o gâscă este bolnavă, două păsări se apropie de ea și împreună coboară pe pământ. Ele rămân alături de cea bolnavă până se face bine sau moare.
 
Privind la ele, învățăm că atunci când suntem uniți și lucrăm împreună vom fi mai productivi. Sunt momente când trebuie să fim altruiști și să îi lăsăm și pe alții să fie în față. De la ele mai învățăm să ne încurajăm unii pe alții, iar când cineva are probleme să fim lângă el.
 
Adesea suntem tentați să fim egoiști și vrem să facem totul singuri. Alteori avem doar grupul nostru de prieteni cu care vorbim, ne jucăm sau facem diferite activități. Când vom aplica lecțiile învățate de la gâște vom mai eficienți, vom avea relații mai bune între noi și vom fi un exemplu în cercul nostru de influență.
 
Te provoc să faci ce spune Pavel, astfel, vei fi fericit și vei fi o binecuvântare pentru cei din jurul tău.

Adrian Costaș, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor