El va porunci

„Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; și ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ți lovești piciorul de vreo piatra”. Psalmi 91:11, 12

În speranța că ai început să memorezi acest capitol, te rog, recitește capitolul 91 și bucură-te de această libertate, unora le sunt luate sau arse Bibliile. După ce termini de parcurs capitolul, te aștept să citești devoționalul în continuare.
 
Într-o zi, venind de la școală fiul meu, Timotei, mi-a spus că și-ar dori să ne plimbăm cu rolele pe aleea din fața casei. Zis și făcut, după ce am mâncat, am început să ne pregătim de ieșit afară.
 
Echipându-ne, Timotei îmi sugerează că trebuie să-mi pun și mănușile, nu doar rolele (el punându-și cotiere, genunchiere, cască și mănuși). Îi confirm cele spuse, dar nu am pus în practică ce a zis. Am ieșit la joacă fără mănușile care au burete special și mi-ar fi protejat palmele în caz că voi cădea.
 
Din pacate, nu după mult timp în care ne-am plimbat dintr-un capăt în altul pe alee, am luat o căzătură puternică de cimentul tare și rece. Ghici ce? Pentru că am pus mâinile, cum era evident, m-am lovit rau în palmă. Timotei văzând că sunt bine totuși, s-a dus în casă, a luat mănușile și mi le-a adus zicându-mi cu parere de rău: – Nu te-ar fi durut așa tare dacă puneai mănușile.
 
Timotei, pentru acel moment, fusese îngerul căruia îi poruncise Dumnezeu să mă atenționeze. Întradevăr, Dumnezeu trimite și îngeri din cer pentru a ne ajuta, dar se folosește și de oameni pentru a avea o viață cât mai bogată în experiențe alături de El.
 
Când ai fost ajutat ultima oară de un înger-om sau de un om-înger?
 
Prin studiu, rugăciune și cântare încearcă să descifrezi acest ajutor pe care însuși Dumnezeu îl poruncește în viața ta.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor