Fii sfânt!

„Vorbește întregii adunări a copiilor lui Israel și spune-le: ‘Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul Dumnezeul vostru. ” Leviticul 19:2

Cum îi vezi pe oamenii sfinți? Îți plac sau îți este frică de ei? Ți-ar place să fii ca și ei sau preferi să stai deoparte?
 
Eu bine, nu știu care este experiența ta cu oamenii sfinți, dar eu cred că ar trebui să fie plăcută. Este adevărat că oamenii sfinți sunt percepuți ca fiind cei care se feresc de cei care nu fac tocmai lucruri corecte, care nu râd niciodată, care niciodată nu fac lucruri greșite, etc. De obicei aceștia sunt oamenii în preajma cărora parcă te temi să stai sau te plictisește/incomodează prezența lor.
 
Dar permiteți-mi să vă împărtășesc părerea mea cu privire la oamenii sfinți. Aceștia sunt cele mai calde și prietenoase persoane. Într-adevăr, nu se întovarășesc cu oamenii care nu fac binele, dar nici nu îi resping, ci îi apreciază pentru lucrurile bune pe care aceștia le fac. Oamenii sfinți, zâmbesc, râd, sunt mereu mulțumiți și veseli. Din gura acestora nu se aud jigniri și cuvinte nepotrivite. Aceștia sunt calzi, iar când stai în preajma lor simți iubire și siguranță. Aceștia sunt oamenii care se oferă să te ajute mereu când ai nevoie. Mai are rost să continui? Ei sunt oamenii în preajma cărora, oricum ai fi, te simți acceptat și apreciat, și mai ales, ei îți pot fi un exemplu pozitiv.
 
E adevărat că oameni pe deplin sfinți încă nu am văzut și nu cred că există aici pe pământ. Să nu uităm că procesul de sfințire durează o viață întreagă și se termină în cer, unde vom fi într-adevăr sfinți. Cred că trebuie să închidem ochii la micile greșeli pe care cei care reprezintă categoria plăcută a sfinților o fac, și să încercăm să le urmăm exemplul în lucrurile pozitive.
 
Drag explorator, te provoc să fii un om sfânt! Vei descoperi că este chiar plăcut și interesant.

Tudorașcu Sarah, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor