Al nimănui?

”Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să nu aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu niciun chip. ” Isaia 49:15.

Mai aveam o turtă și ceva ceapă. Aceasta era singura mea mâncare. Eram în mijlocul junglei și ni se terminase mâncarea. Alina și fratele Pavel, care făceau parte din echipa cu care plecasem în misiune, plecaseră în oraș după mâncare.
 
Pentru că îmi era foarte foame, am bătut bine ceapa, i-am pus puțin ulei și sare și mă pregăteam să mănânc, când dintr-o dată, în fața mea, cu ochii mari care îmi ziceau „Mi-e foame!” mă privea un copil. L-am întrebat: „Ai mâncat azi?” iar el a dat din cap că nu.
 
Bebita era un copil care nu avea niciun nume sau nu știa cum îl cheamă. De câte ori îl întrebai de tatăl sau de mama sa, lăsa capul în jos. Stătea pe unde putea, la cine îl primea. Nu avea pe nimeni și abia dacă avea 5 anișori. Nu știa să vorbească limba spaniolă, dar de când am ajuns la el în trib s-a lipit de mine. De dimineață, cum se trezea, venea la biserică să mă caute. Era din tribul Matupo 1.
 
Cât timp am stat acolo a fost ca și copilul meu. L-am tuns, l-am spălat și i-am dat haine curate și frumoase. El avea o pereche de pantaloni legați cu o funie; nu se mai cunoștea culoarea, așa de murdari erau, iar tricou nici nu avea. Nu voia să rămână să doarmă cu mine în timpul nopții, dar ziua și-o petrecea împreună cu mine, iar la masă era prezent întotdeauna, indiferent ce era de mâncare.
 
Când am plecat din Matupo mi-a spus câteva cuvinte pe limba lui și a început să plângă. L-am mai văzut de două ori de atunci. Era tot singur și trist. Nu știu ce s-a întâmplat cu el și nici pe unde mai este, dar mă rog mult ca indiferent pe unde s-ar afla, Dumnezeu să aibă grijă de el!
 
Ești un motiv de bucurie pentru cei din jur? Ești un sol al păcii, un mesager al speranței? Prezența ta mângâie și aduce speranță sau, dimpotrivă, ești un factor perturbator, aducător de vești rele? În ce fel și cât de mult se schimbă viața celor din jurul tău datorită influenței tale?
 
Te provoc ca astăzi (și nu numai) să sclipești de bunătate!

Ciprian Tăutan, Director Exploratori – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor