Eu nu pot, dar El poate

“Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu, aduce mult rod, căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic. „Ioan 15:5

Îl ascultam pe fratele meu cum povestea despre succesul lui la ora de limba română. Ne întorceam de la școală împreună cu mama și eram trist la gândul că eu nu voi putea niciodată să am asemenea performanțe. Mă străduiam să mă pregătesc conștiincios zilnic, dar parcă doamna învățătoare era mai blândă, ne încuraja mai mult și mă simțeam mult mai confortabil la orele de limba română din ciclul primar. În clasa a IV-a eram stăpân pe situație când venea vorba de orele de literatură sau gramatică, dar clasa a V-a, doamna profesor, noul colectiv mă fac să mă simt nesigur.
 
– Eu nu voi putea avea niciodată nota 10 la limba română! Doamna noastră este atât de dură, nivelul în acest colegiu și în clasa mea este atât de ridicat, iar eu nu pot să raspund niciodată astfel încât să obțin nota maximă!
 
– Tu, să te străduiești să faci totul cât poți mai bine, doar atât. Să participi cu răspunsuri la ore, după ce te-ai pregătit conștiincios. Doar să îți îndeplinești datoria ta. Restul face Dumnezeu.
 
A urmat o discuție în care, în ciuda insistențelor mele, mama nu m-a lăsat să mă văicăresc. Mi-a explicat cum trebuie să îmi organizez timpul, ordinea în care să îmi aleg obiectele de studiu, seriozitatea cu care să abordez fiecare temă. Discuția s-a încheiat cu sunetul specific notificărilor apărute pe telefonul ei. Catalogul școlar online anunță că am 10 la limba română. Mi-am amintit că doamna profesor mă felicitase cu o zi în urmă pentru activitatea la clasă. Ceea ce mi se părea imposibil de realizat, chiar se întâmplase. Eu chiar puteam obține 10 la limba română. Cum oare?
 
Mama mi-a povestit despre rugăciunea ei în momente dificile. După ce se străduia să facă tot ce depindea de ea într-o situație dificilă, rugăciunea către Dumnezeu era următoarea:
 
“Doamne, eu nu pot, dar tu poți totul!”
 
Dumnezeu are întotdeauna grijă să completeze ceea ce omenește nu este posibil.

Darian Androne, Explorator – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor