Fii împăciuitor!

„Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!” Matei 5, 9

Împăciuitori înseamnă făuritori de pace, pace între oameni dar și pace între om și Dumnezeu.
 
Într-una din zile, două colege de-ale mele au început să se certe foarte tare, folosind cuvinte jignitoare și tăioase. Țin să menționez faptul că aceste două colege erau cele mai bune prietene. Alți colegi au format un cerc în jurul lor privind parcă cu satisfacție cearta lor, să vadă cum se va termina tot. Nu am putut suporta această situație și am intervenit: „Ce faceți voi nu este bine! O să vă pară rău! Ați uitat că sunteți prietene? Ați uitat prin câte ați trecut împreună? Și acum, pentru un lucru de nimic să vă certați? Nu vă mai certați!”
 
După intervenția mea, fetele erau mai liniștite, însă o vorbă de-a uneia dintre ele mi-a rămas în memorie și am meditat mult la ea: „Brîndușa, tu întotdeauna ești așa?”
 
Cine Îl iubește pe Dumnezeu, devine fiu al Lui, asta însemnând că se aseamănă din ce în ce mai mult cu El. Dumnezeu este pace, Hristos este Prințul păcii!
 
„Făuritorii de pace” sunt „fii ai lui Dumnezeu” datorită faptului că ei înșiși sunt în pace cu El și sunt devotați cauzei conducerii semenilor lor la a fi în pace cu El. Ei trebuie să se roage pentru pace, să lucreze pentru pace și să manifeste un interes constructiv față de activitățile care contribuie la starea de pace a societății.
 
Fii și tu, astăzi, un împăciuitor!

Brîndușa Cojocariu, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor