Comoara din tine

“A chemat zece din robii săi, le-a dat zece poli și le-a zis: ‘Puneți-i în negoț până mă voi întoarce. ’ „Luca 19:13

Te-ai simțit vreodată talentat la un anumit lucru? Ai făcut vreodată ceva cu plăcere, iar la final ai avut satisfacția reușitei? Ai fost vreodată lăudat pentru munca ta?
 
Dacă răspunsul tău este da, te felicit, înseamnă că ești un copil valoros. De ce pari mirat, nu mă crezi? Atunci îți spun secretul: ai înăuntrul tău, pitită bine, o comoară.
 
Mă refer la acel „pol”, acel „talant” pe care Dumnezeu l-a pus în tine când te-a creat. El te-a înzestrat cu ceva absolut special pe care nimeni altcineva nu îl posedă. În ochii Lui ești unic. Nu mai există nimeni ca tine pe fața pământului. Nu e uimitor?
 
Ai primit de Sus o chemare și un talent. Poate l-ai descoperit sau poate că încă nu. Dar, te rog, nu te îndoi niciodată de el. Este acolo, în inima ta, mai aproape decât crezi. Datoria ta e să îl scoți la lumină și să îl dai lumii, să faci să strălucească dragostea divină prin tine. Trebuie doar să sapi cu credință în adâncul ființei tale: comoara te așteaptă.
 
Hai, nu mai sta pe gânduri! Caută, aleargă, pune întrebări, află, roagă-te, speră, încearcă. Fii tu însuți, fii extraordinar, fii explorator!

Rebecca Nedelcu, Instructor stagiar – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor