Ceva frumos pentru Hristos!

Cand a auzit Isus, le-a zis: „De ce faceti suparare femeii? Ea a facut un lucru frumos fata de Mine. Matei 28:10

Când ai făcut ceva frumos pentru Isus, doar pentru EL, pentru onoarea Lui? Când ai făcut o faptă bună spontană? De foarte multe ori ne întrebăm: “Eu ce câștig? Ce răsplată am?”
 
Maria a făcut un lucru frumos deoarece a fost o faptă din dragoste. Nimeni nu a forțat-o. De multe ori ea a stat la picioarele lui Isus. A fost lăudată pentru că a ales partea cea bună.
 
Este ceva în mine care mă provoacă să gândesc la această faptă iubitoare a Mariei. Sunt forțat să mă întreb: “Îl iubesc eu pe Isus la fel de mult ca Maria?” Asemenea Mariei, am vazut o mulțime de binecuvântări revărsate peste mine. L-am iubit vreodată la fel de mult, ca Maria? Care a fost reacția mea față de această iubire? Dar tu? Tu il iubești? Te-a binecuvântat într-un asemenea mod în care să te oblige să-I oferi o revărsare de iubire? Dacă da, actionează, exprimă-ți iubirea.
 
Fapta Mariei a fost un lucru frumos pentru că a fost o faptă de extravaganță. A fost un parfum scump. Prețul a fost echivalent cu salariul pe un an. Putea să aleagă un alt parfum mai ieftin din dulapul ei, dar a ales pe cel mai bun. A fost alegerea ei. Cântăm, deseori, cântecul: “Iți predau inima mea”, dar cât de des facem cu adevărat așa ceva? Este devotamentul meu extravagant? Sau de multe ori calculez ca Iuda costul? Ar putea fi descrise faptele mele ca fiind un lucru frumos pentru Isus?
 
Fapta Mariei a fost totală. Odată turnat parfumul nu a mai putut fi recuperat. A fost un angajament odată pentru totdeauna. Nu a păstrat nimic pentru ea. Nu a fost o faptă ascunsă. A fost o mărturie publică a devotamentului ei față de Isus.
 
Poți să iei un asemenea angajament astazi? Ești dispus să Îi oferi nu doar ce ai mai bun, dar si tot ce ai?
 
Fie rugăciunea “Îți predau întreaga viața, Doamne fii al meu stăpân” si rugăciunea ta.
 
Dacă la salutul explo: “Pentru Domnul, ” vei răspunde din toată inima : „Gata Oricând! vei putea auzi că ceea ce ai făcut este un lucru frumos făcut pentru Isus.

Ionel Calotă, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video