Un simplu gest

Dar roada Duhului este dragostea, bucuria…Gal 5:22

Ce înseamnă dragostea și bucuria pentru tine?Poate e un sentiment sau ceva mai mult?Nu demult am citit o întâmplare despre un câțel numit Fifi. Dragostea acestuia față de stăpânul lui ne dă un exemplu.
 
A fost o zi de primavară. Zăpada a început să se topească, ploile nu se mai opreau, iar pârâul și-a ieșit din matcă. Pârâul trecea pe sub un pod și calea ferată. Fifi locuia în gara feroviară din Sankt Johns, Canada. Șeful de gară îi era stăpân. Se aude un fluier…se apropie trenul, iar șeful de post iese în întâmpinarea trenului, ca de obicei. Dar vai, nu mai e pod, apele l-au luat si vine trenul! Ridică steagul roșu din mână și alergă din toate puteriile spre tren. STOP-striga el, Fifi în urma lui. Ajungând la pod trece prin apa involburată, având grijă ca steagul să fie mereu ridicat. Un pas greșit…și cade loviinduse la cap. Și vine trenul i se văd luminiile. Mecanicul trenului, vede dintr-o dată ceva ciudat venind spre tren pe calea ferată. Un câțel cu steagul roșu în gură alerga spre tren. Încetinește, dar câțelusul aleargă și mai hotărât, nu se dă deoparte, nu oprește. Mecanicul oprește trenul până la urmă și în îndepartare obsearvă un om căzut pe linia căi ferate. Trenul a oprit la câteva metri doar de podul prabușit. Doar că Fifi a oprit trenul, salvând viața stăpânlui și viața persoanelor din tren.
 
Un simplu gest. .
 
P. S. Oferă azi bucurie și dragoste cuiva cu un simplu gest.

Daniel Iulia-Susana, Instructor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor