Răbdarea- Roada Duhului Sfânt

Prin răbdarea voastră, vă veţi câștiga sufletele voastre.
 
Luca 21:19

O femeie săracă trecea pe lângă o vie, iar când a văzut strugurii frumoși, s a gândit că și ar dorii și ea sa guste. S-a întâmplat ca stăpâna locului să ajungă acolo fix în același timp și i a spus că dacă ar dorii și ea câțiva ciorchini, iar face plăcere să o servească. Stăpâna viei a intrat acolo, iar femeia a așteptat 5 minute, 10 minute, un sfert de oră. Dacă a văzut că stăpâna viei s-a cufundat acolo și nu a mai iesit, femeia s-a săturat să aștepte și a plecat. Între timp a ieșit stăpâna viei cu un panete plin însă nu a mai avut cui să il ofere, deoarece femeia plecase.
 
Dragul meu explorator, la fel ca în această poveste cu tâlc, se întâmplă de multe ori și cu noi. Ne pierdem răbdarea repede sau mai puțin repede în diferite contexte și nu realizăm că poate într-o zi vom putea pierde multe din această cauză. Uităm că „credința noastră lucrează răbdarea”, și că Domnul Isus când a fost pe pământ și-a arătat din plin și credința și răbdarea.
 
De asemenea, așa ni se întâmplă și în rugaciune: când cerem ceva la Dumnezeu și nu primim răspunsul imediat, credem că am fost uitați, însă după ceva timp de așteptare, în care ne exercităm răbdarea, răspunsul vine binecuvântat și îmbelșugat; asemenea femeii care deșii a cerut un singur ciorchin, a primit un panete încăcat.
 
Nu uita ca astăzi să fii îndelung răbdator în rugăciunea ta și în orice situație ce s-ar ivii, astfel vei fii doar un biruitor, pentru că răbdarea ta îți va câștiga sufletul!

Voicu Corina, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor